Auto knalt tegen gevels in Niel: bestuurder probeert plaats van ongeval te ontvluchten

© BFM

Brandweer en politie rukten vrijdagavond uit naar de Antwerpsestraat in Niel. Een bestuurder was er de controle over zijn stuur verloren en tegen enkele gevels geknald. Na het ongeval probeerde de 30-jarige man tevergeefs nog op de vlucht te slaan.

Het ongeval gebeurde rond 22.30. “We zaten in de veranda te eten toen we plots een luide knal hoorden”, vertelt een van de bewoners. “Eenmaal buiten bleek dat een wagen tegen twee gevels, waaronder de onze, was gereden. Gelukkig bleef de schade relatief beperkt.”

“De brandweer kwam ter plaatse, maar de gevels moesten uiteindelijk niet gestut worden”, legt woordvoerder Joris Van Camp van de lokale politie Rupel uit. De materiële schade in een van de getroffen woningen was wel navenant.

Hoe het ongeval is kunnen gebeuren, is nog niet duidelijk. De bestuurder had naar eigen zeggen moeten uitwijken, maar van een tweede partij was geen sprake. Na het ongeval probeerde hij op de vlucht te slaan, maar hij kon snel worden staande gehouden door de lokale politie Rupel. Mogelijk was hij onder invloed van verdovende middelen. “De man werd staande gehouden en kreeg medische zorgen toegediend”, aldus Van Camp nog.

 

 ©  bfm

 

 ©  bfm

(jtp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten