Vuurwerk in de lucht... maar ook in vuilnisbakken

De opgeblazen vuilnisbak in Kontich. Een hoopje verwrongen staal is wat rest. 

De opgeblazen vuilnisbak in Kontich. Een hoopje verwrongen staal is wat rest. © Facebook

Kontich, Hemiksem -

Ondanks een verbod op heel wat plaatsen, knalde van oud op nieuw toch heel wat vuurwerk. Maar niet alleen in de lucht. Sommigen maken er blijkbaar een sport van vuilnisbakken te ‘doen knallen’.

Zowel in Kontich als in Hemiksem maakten bewoners op sociale media melding van vernielde vuilnisbakken nadat er vuurwerkbommetjes waren ingestopt. Dat was onder meer het geval in de Tuinwijk in Kontich. De foto’s laten niets aan de verbeelding over. De vuilnisbak was er nog maar redelijk recent geplaatst. “Zolang achter gevraagd en gekregen van de gemeente en nu dit”, reageren de bewoners verontwaardigd.

Ook in Hemiksem werden gelijkaardige meldingen op twee plaatsen gedaan. Er zijn pro’s en contra’s rond vuurwerk met eindejaar, maar in dit geval rijst bij iedereen toch de vraag wat hier nu leuk aan is.

Bij de politiezone Rupel kregen ze geen meldingen. “Wat op sociale media wordt gemeld, komt niet altijd tot bij ons”, zegt woordvoerder Joris Van Camp. “Je kan best altijd aangifte doen. Bij meerdere meldingen kunnen we met die aanknopingspunten zien of er een bepaald spoor is en dat onderzoeken.”

De jongste tijd circuleren in de regio wel vaker en meerdere berichten over met bommetjes gooiende jongeren. Het gaat niet zozeer om het feit op zich – vroeger werd dat ook wel gedaan – maar vooral om de luide, harde knallen die bewoners verontrusten en een bron van ergernis zijn. “Dat zijn geen ‘rotjes’ meer.”

(bar)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten