Nieuwe uitzenddata voor tweede seizoen van ‘Cupido ofzo’ na abrupte stopzetting

Het tweede seizoen van ‘Cupido ofzo’ met Ruth Beeckmans en Frances Lefebure kent zijn doorstart op VTM. 

Een nieuw jaar, een nieuwe kans voor ‘Cupido ofzo’. Het tweede seizoen van het VTM-programma waarin Frances Lefebure (33) en Ruth Beeckmans (39) singles met een beperking of een stoornis helpen tijdens hun eerste stappen in het daten, werd vorig jaar na amper twee afleveringen van de buis gehaald.

Wout Desmytere

“Om dit hartverwarmende programma alle kansen te bieden.” Daarom stopte VTM eind november met de uitzendingen van het tweede seizoen van Cupido ofzo. Nu konden de nieuwe afleveringen die kansen ook wel gebruiken. Het eerste seizoen, waarin Karen Damen (47) nog met Beeckmans presenteerde, haalde aanvankelijk nog meer dan een half miljoen kijkers. De nieuwe afleveringen konden gemiddeld maar 170.000 kijkers bekoren.

VTM paste dezelfde strategie vorig jaar toe bij De omgekeerde wereld, het debuut van Mathias Coppens (43) als quizmaster. Dat werd na teleurstellende resultaten in het voorjaar verplaatst naar de zomer. Ook om het ‘programma meer ruimte te geven’. Veel verschil maakte dat echter niet. Het wordt afwachten of Cupido ofzo wel baat heeft bij de nieuwe uitzenddata.

Daten zoals superhelden

In de eerste nieuwe aflevering plannen Beeckmans en Lefebure een date voor Bert (32) en Soetkin (33). Hij heeft een niet-aangeboren hersenaandoening (NAH), zij heeft een motorische en verstandelijke beperking. Bert lag na een ongeval lange tijd in coma en moest alles opnieuw leren. Hij heeft echter weinig tot geen remmingen meer, wat het moeilijk maakt om gevoelens te kaderen. Hij is op zoek naar iemand bij wie hij rust kan vinden.

Is ‘eeuwige lachebek’ Soetkin, die op zoek is naar iemand met wie ze gezellig samen een film kan kijken in de zetel, de ideale date? Hun eerste afspraakje bevat alvast een scheut humor: Bert gaat met een witte koets op zoek naar zijn droomprinses.

Dries en Sascha leren elkaar kennen op superheldendate. © VTM 

Komen ook in beeld: Baptiste (30) en Amélie (31), die beiden een fysieke en cognitieve beperking hebben. Hij is een romantische ziel die snel verliefd wordt, zij heeft tijd nodig voor ze iemand toelaat in haar hart. Hun eerste date vindt plaats in een mini-actiepark met allerlei spelletjes.

Dries (22) en Sascha (22) hebben ASS. Beiden zijn creatief: hij schrijft zijn eigen superheldenverhalen, zij kan haar ei kwijt in haar tekeningen. Hun autisme maakt het soms moeilijk om nieuwe mensen te ontmoeten en op een goeie manier contacten te leggen. Beiden zijn rijp voor een partner die hen hun zelfvertrouwen doet herwinnen en hun wereld kan helpen verruimen. Hun eerste date heeft, hoe kan het anders, een superheldenthema. Ze moeten met hun tweetjes een echte superheldenfilmposter zien te maken.

‘Cupido ofzo’, VTM, 20.30 uur

Aangeboden door onze partners

Lees ook