Staande ovatie na laatste voorstelling door heropening cultuursector geredde musical

© kma

Zandhoven -

De laatste uitverkochte voorstelling van de musical Als Tikka Tekent in evenementenhal De Populier in Zandhoven kreeg een staande ovatie van het publiek. Iedereen was zó blij dat dankzij de herziening van de sluiting van de cultuursector al het kostbare werk toch niet verloren was gegaan. Scenarist en duivel-doet-al Wiff De Block van kinderdagverblijf De Blockendoos uit Pulle die eerder had laten verstaan dat zijn tiende theaterproductie misschien wel zijn laatste zou zijn, liet aan het einde verstaan dat hij precies toch nog zin heeft in een vervolg, want hij bedankte het publiek met “tot een volgende keer”.

De Populier ademde nooit eerder zo sterk de sfeer van een theaterzaal uit dan tijdens de musical Als Tikka Tekent. Normaal moest de première op 26 december zijn geweest, maar door de sluiting van de cultuursector vervroegde De Blockendoos twee voorstellingen. Dat ze vanaf woensdag dan toch opnieuw mochten spelen, was een enorme opluchting voor de hele cast en crew.

De cast en medewerkers op het podium. 

De cast en medewerkers op het podium. ©  kma

Opnieuw werd het een productie die makkelijk naast een professionele kan staan, met knappe zang en dans. “Waar blijft hij het halen?”, dacht je bij het scenario dat De Block nu weer bedacht had over een gewonde wolf die verzorgd wordt door een kruidenkonijn in een Noors bos, wat voor een ongewoon Romeo & Julia-verhaal zorgde. Een vleugje humor met de vertelvogels tussen de verschillende scenes, een verrassend einde met een rewind: Als Tikka Tekent kreeg een staande ovatie. Wiff De Block ontrolde in zijn eindspeech als grap een lange lijst A4’tjes om aan te tonen dat hij zo veel mensen te bedanken had en niemand wou vergeten.

Wiff De Block dankt iedereen. 

Wiff De Block dankt iedereen. ©  kma

Een zeer speciale melding ging dit jaar ook naar Pieter De Schutter die de ticketing deed en veel werk had met het omboeken van de tickets van de vier voorstellingen die de mist in gingen. Wiff De Block dankte ook nog eens heel speciaal zijn vrouw Edith Vervust die alweer voor prachtige kostuums had gezorgd, maar die zo bescheiden is dat ze zelfs voor haar tiende glansprestatie niet tot een acte de présence op het podium verleid kon worden.  kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten