Twee personen aangereden door manoeuvrerende bus

De bus reed minstens twee personen aan op het voetpad.

De bus reed minstens twee personen aan op het voetpad. © Alertes Contrôles de Police

Koekelberg -

Een buschauffeur van de MIVB heeft maandagmiddag omstreeks 13 uur twee personen aan de bushalte Simonis in Koekelberg aangereden. Dat bevestigt de politiezone West.

Amaury Michaux

Volgens de politiezone West (Jette/Ganshoren/Koekelberg/Sint-Agatha-Berchem/Molenbeek) had een grote accordeonbus van de MIVB zich vastgereden op de rotonde aan Simonis. “De buschauffeur probeerde vervolgens uit de situatie te geraken door naar voor en naar achter te manoeuvreren”, klinkt het bij de politiezone West. “Bij een van die manoeuvres heeft hij daarbij twee personen aangereden die op het voetpad stonden. Zij werden naar het ziekenhuis overgebracht.”

Bij de politiezone West konden ze voorlopig nog geen verdere informatie geven over de toestand van de slachtoffers. Bij de Brusselse brandweer klonk het dat een van de slachtoffers er erg aan toe was. Bij de MIVB bevestigen ze dat ook de buschauffeur naar het ziekenhuis is overgebracht. “Het ging om een bus van buslijn 87, waarvan Simonis de eindhalte is. De buschauffeur is in shock overgebracht naar het ziekenhuis”, vertelt Guy Sablon van de MIVB.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten