Kris Vaelen neemt ontslag als voorzitter Open Vld Hemiksem: “Bowling is mij meer waard”

© atv

Hemiksem -

Kris Vaelen (48) heeft zijn ontslag ingediend als voorzitter van Open Vld Hemiksem. De Hemiksemnaar is ook voorzitter van bowlingclub Libertas BC en voelt zich door de verplichte sluiting van de bowlingzalen tegen de muur gezet.

“Door deze beslissing, sta ik in spreidstand”, zegt Vaelen. “Enerzijds word ik als voorzitter van de bowlingclub geacht de belangen van de club te verdedigen. Anderzijds moet je als voorzitter van een politieke partij de standpunten, zowel lokaal als nationaal, dienen. Het is daar waar ik de weg kwijt ben geraakt. Ik snap dat Open Vld compromissen maakt - het is altijd een kwestie van geven en nemen - maar ik vind dat in dit geval het geven een brug te ver. Je mag je eigen standpunten niet verloochenen en zeker niet naar ondernemers, de kmo’s in het bijzonder.”

“De sluiting van de bowlingzaken vind ik totaal onlogisch. Het is bewezen dat dit veilig kan verlopen. Er zijn slechts drie gevallen bekend van besmettingen waarvan geweten is dat ze tijdens het bowlen zijn opgelopen. Nationaal zouden we nog mogen spelen, maar er zijn zoveel lokale competities waarbij iedereen in de kou blijft staan. De logica is ver weg. Als het er dan op aan komt, is bowling mij meer waard.”

“Ik blijf nog wel deel uitmaken van Open Vld Hemiksem, want ten slotte hebben we de voorbije jaren met een kleine ploeg toch al wat mooie dingen kunnen verwezenlijken.”

Ondervoorzitter Greet Jacops neemt de honneurs waar als voorzitter ad interim. Kris Vaelen was voorzitter sinds januari 2019. “Het is natuurlijk bijzonder jammer dat door externe factoren dit moet gebeuren en dit zijn weerslag heeft op lokaal niveau”, reageert Greet Jacops. “Maar we hebben ook begrip voor de beslissing en onze deur blijft altijd open staan.”

(bar)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten