Olivier Verhulst (Open Vld) wil versnelling hoger schakelen om sporthaldossier vlot te trekken

De nieuwe sportschepen Olivier Verhulst (links) samen met andere ‘liberale pedalen’ op de dernykoers in ‘s-Gravenwezel, enkele maanden voor de verkiezingen van 2018. 

De nieuwe sportschepen Olivier Verhulst (links) samen met andere ‘liberale pedalen’ op de dernykoers in ‘s-Gravenwezel, enkele maanden voor de verkiezingen van 2018. © JAA

Schilde -

Het nieuwe jaar is in Schilde gestart met enkele bevoegdheidswissels in het schepencollege. Belangrijkste verschuiving is er voor het beleidsdomein Sport, dat de komende drie jaar in handen komt van ‘liberale pedaal’ Olivier Verhulst (Open Vld).

Advocaat Olivier Verhulst (Open Vld), die al Mobiliteit, Milieu en Financiën in zijn portefeuille had, zal de komende drie jaar dus ook bevoegd zijn voor Sport. Dat domein neemt hij over van Pascale Gielen (N-VA). Die krijgt op haar beurt de bevoegdheden Senioren, Gezinnen en Jeugd toegeschoven van haar partijgenote Kathleen Krekels.

Deze afspraken werden al gemaakt tijdens de coalitiebesprekingen. “Mijn focus zal volop liggen op de infrastructuurdossiers. Dat was ook de reden dat wij zo hebben geijverd om sport binnen onze bevoegdheden te krijgen”, aldus Verhulst.

Jonge volleybalspeelsters  betogen aan de gemeenteraad tegen het feit dat er in Schilde nog altijd geen gemeentelijke sporthal is. Dat was drie jaar geleden, maar intussen is er nog altijd geen beterschap.

Jonge volleybalspeelsters betogen aan de gemeenteraad tegen het feit dat er in Schilde nog altijd geen gemeentelijke sporthal is. Dat was drie jaar geleden, maar intussen is er nog altijd geen beterschap. © JAA

Sporthal

Het is maar de vraag of Verhulst het vastgelopen sporthaldossier de komende drie jaar losgewrikt krijgt. Sporters in Schilde wachten nog altijd op de eerste overdekte sportruimte die eigendom is van de gemeente. Voorlopig trekken volleyballers, basketters en andere indoorsporters hun streng in de versleten sporthal Vennebos van het Atheneum Schilde. Het was lang de bedoeling dat daarnaast de nieuwe gemeentelijke sporthal zou komen, maar Atheneum Schilde en de gemeente verzeilden in een conflictsituatie en de plannen werden opgeborgen.

Peter Mendonck (N-VA), onder meer bevoegd voor Openbare Werken en Patrimonium, blijft nog drie jaar langer schepen dan aanvankelijk voorzien. Hij ging zijn bevoegdheden normaal overdragen aan zijn jongere en beloftevolle partijgenoot Mats Geismar (26). Maar dat jonge stemmenkanon verdween eind 2019 plots uit de gemeenteraad.

Dat ontslag was hem opgedragen door het lokale partijbestuur van N-VA, zo bleek later. Geismar werd namelijk gerechtelijk vervolgd voor aanranding en verkrachting van enkele ‘vriendinnen.’ Hij werd één jaar geleden veroordeeld tot drie jaar cel. Alle banden met N-VA werden intussen door de partij verbroken. (jaa )

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten