Mercedez-Benz komt met elektrische wagen die 1.000 km rijdt met één laadbeurt

 ©  Mercedes-Benz

Elektrisch rijden zit meer dan ooit in de lift. Alleen is de afstand die we met één laadbeurt kunnen afleggen vaak nog te beperkt. Mercedes-Benz werkt nu aan een nieuw model dat probleemloos van Antwerpen tot aan de Ardèche in Frankrijk rijdt zonder onderweg te moeten bijladen.

tg

Mercedes-Benz heeft zijn Vision EQXX-conceptauto onthuld en als we de ontwerpers mogen geloven is het de meest efficiënte auto die het Duitse luxemerk tot nu toe op de markt heeft gebracht. Op basis van eigen test heeft de wagen een actieradius van 1.000 km.

De futuristisch uitziende wagen weegt ongeveer 1.750 kilogram. Het dashboard bestaat uit een stuur en een 47,5”-display die over de ganse breedte van de wagen loopt.

Maar het grootste geheim zit hem onder de motorkap. De elektrische aandrijflijn werkt met een spanning van meer dan 900 volt of meer dan die van een Porsche of BMW. Ingenieurs zijn erin geslaagd de auto minder dan 10kWh per 100 kilometer te laten verbruiken, wat extreem laag is.

De nieuwe EQXX komt wellicht over twee jaar op de markt. Over de kostprijs wil de Duitse fabrikant nog niet communiceren.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten