Hier was het op de koppen tijdens eerste soldendag: “Deuren even moeten sluiten want maximumcapaciteit bereikt”

 © jvdp

Wommelgem -

De koopjesjagers vonden maandag de weg naar het Wijnegem Shopping Center, waar het vanaf de opening tot de sluiting heel druk was. “We hebben de deuren heel even moeten sluiten voor nieuwe bezoekers omdat onze capaciteit van 7.100 personen was bereikt”, zegt manager Katrien Geysen.

In het Wijnegem Shopping Center mogen deze dagen door corona maximaal 7.100 personen tegelijk binnen, goed voor één persoon per tien vierkante meter. Vorige week werd die maximumcapaciteit al eens bereikt en maandag, op de eerste soldendag, gebeurde dat heel even opnieuw. “We konden pas nieuwe bezoekers toelaten wanneer anderen naar huis gingen. Ook in de winkels werken we met een maximum van één persoon per tien vierkante meter”, zegt manager Katrien Geysen.

 ©  Jan Van der Perre

In de winkels was het aangenaam en waren de klanten verspreid. In de gangen voor de populairste winkels was dat een ander verhaal. Daar was het soms tot twintig minuten aanschuiven om een winkel binnen te kunnen. Bij winkels als Zara, H&M en Mango stonden rijen koopjesjagers hun geduld te oefenen.

Bij het Wijnegem Shopping Center zien ze de soldenperiode rooskleurig in. Of toch een pak rooskleuriger dan die van vorig jaar. “Toen was de horeca gesloten en dat merkten we. Tijdens de week openen we tot 20u, op vrijdag tot 21u. Veel bezoekers combineren het winkelen met een hapje eten. Vorig jaar kon dat niet en gingen de klanten duidelijk veel vroeger naar huis. We gaan normaal een betere soldenperiode tegemoet, maar zullen nog niet aan de cijfers van 2019 geraken door die maximumcapaciteit”, aldus Katrien Geysen.

 ©  Jan Van der Perre

Aangeboden door onze partners