Drie managers nemen Westmeerbeeks familiebedrijf Michiels-Office over

Jozef (rechts) en Yvonne (midden) gaan met pensioen.  

Jozef (rechts) en Yvonne (midden) gaan met pensioen.  © RR

Westmeerbeek -

Jozef Michiels en Yvonne Helsen, eigenaars van het Westmeerbeekse familiebedrijf Michiels Office NV, gaan met pensioen. Ze verkopen de leverancier van document-en printoplossingen aan Wout Vandenhende, Philippe Dechamps en Peter Ooghe.

Na meer dan zestig jaren nemen Jozef Michiels en zijn partner Yvonne Helsen afscheid van hun bedrijf, Michiels-Office. “Het is zeker niet gemakkelijk geweest om na al die jaren een stapje opzij te zetten. Maar met trots kijken we terug op de stappen die Michiels heeft gezet en de sterke verbondenheid die bestaat tussen de medewerkers en de klanten. We hebben er het volste vertrouwen in dat onze opvolgers het fantastisch zullen doen”, zeggen Jos en Ivonne Michiels-Helsen. Tijdens de zoektocht naar een overnemer stond het koppel erop dat de nieuwe eigenaars de kwalitatieve service van Michiels zouden verderzetten. “Voor hen was het belangrijk dat de overnemers ervaren en professioneel zijn en oog hebben voor de klanten en medewerkers”, zeggen de overnemers.

Wout Vandenhende, Philippe Dechamps en Peter Ooghe legden de beste adelbrieven voor. “Wout Vandenhende is al negen jaar nauw betrokken bij het beleid van Michiels”, luidt het. “Als Branch Manager zorgt hij ervoor dat de commerciële resultaten en klantentevredenheid in goede banen worden geleid.” Als erkende Canon partner (platinum) is Michiels blij met de komst van Peter Ooghe, een manager die een carrière als commercieel directeur uitbouwde bij Canon.

Taxibedrijf

De Leuvense ondernemer Philippe Dechamps verkocht in de zomer van 2020 de Leuvense Taxi Maatschappij. Na de overname liet Dechamps zich ontvallen op zoek te zijn naar mooie opportuniteiten. En die heeft hij met de overname van het Kempense Michiels gevonden. Het bedrijf is winstgevend en behaalde in 2020 een omzet van ongeveer 7,6 miljoen euro. Bij Michiels Office werkt een dertigtal personen. De dagelijkse leiding is in handen van Paul Tobback.

Michiels werd in 1957 opgericht als drukkerij die in opdracht van lokale besturen werkte. Een kwart eeuw later werd Michiels erkende partner van Canon en startte het met de verkoop van professionele kantoormachines, automatisering en kantoorbenodigdheden in het algemeen. Nog eens tien jaar later, in 1993, nam Michiels Machi-Center in Temse over. Ook de service activiteiten van Tobie De Prins uit Antwerpen werden binnengehaald. In 2016 opende Michiels een derde kantoor in Beringen. De hoofdzetel van Michiels is gevestigd in de Stationsstraat in Westmeerbeek.

Over de financiële kant van de overname wordt niet gecommuniceerd. (tab)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten