Hans Devriese begint als nieuwe schepen: “Lintenaar zo veel mogelijk betrekken bij de plannen”

Hans Devriese begint aan zijn taak als schepen van Lint. 

Hans Devriese begint aan zijn taak als schepen van Lint. © RR

Lint -

Met de vervanging van Harry Debrabandere door Rudy Verhoeven heeft Lint een nieuwe burgemeester, maar ondertussen is ook Hans Devriese (N-VA) als nieuwkomer in het schepencollege gekomen.

Filip Spoelders

Gemeentepolitiek zit in de genen van de familie Devriese. “Oorspronkelijk ben ik afkomstig uit Kapellen. Heel mijn familie woont daar nog. Ik ben de enige die aan de andere zijde van de Antwerpse Ring is gaan wonen. Mijn broer Luc is trouwens schepen in Kapellen, eveneens voor N-VA. Vanuit onze familie gaat de voorkeur al langer uit naar de nationalistische partij met vroeger Volksunie en ondertussen N-VA”, stelt de nieuwe schepen van Lint zich voor.

Sinds twee jaar is hij met pensioen en vult hij zijn dagen onder meer met sport zoals tennis. “Maar richting het einde van mijn professionele loopbaan was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging en die vond ik in de gemeentepolitiek. Via de voormalige burgemeester Debrabandere kwam ik bij N-VA terecht. Tijdens de vorige legislatuur zetelde ik zes jaar in de OCMW-raad en nu zit ik al drie jaar in de gemeenteraad.”

Directeur

Voor Devriese was de OCMW-raad een eerste logische stap in de politiek. “Ik ben lang directeur in woon- en zorgcentra geweest. Met mijn ervaring in rusthuizen in Lint, Boom, Hulshout en Grobbendonk vormde ik vanuit de raad een goede tandem met mijn partijgenoot Rudy Verhoeven. Hij was OCMW-voorzitter en samen hebben we hard gewerkt aan de nieuwbouw van ons woon- en zorgcentrum in Lint.”

Nu zal hij als vierde schepen ook kunnen samenwerken met Verhoeven, die de nieuwe burgemeester is. “Ik neem de bevoegdheid mobiliteit van hem over en daar liggen toch de grootste uitdagingen. We moeten een mobiliteitsplan opmaken terwijl het voor een kleine gemeente moeilijk is om gespecialiseerde ambtenaren, zoals een mobiliteitsambtenaar, te vinden. Door de komst van de nieuwe wijk Zevenhuizen en de heraanleg van enkele straten zullen we de gewijzigde verkeersstromen correct moeten opvangen.”

Burgers betrekken

Daarnaast heeft hij ook de bevoegdheden lokale economie, woonbeleid, toerisme en burgerparticipatie. “Ook domeinen waar ik zeker goed aan kan werken. Belangrijk wordt om van in het begin de burgers, net als de oppositie, te betrekken bij de plannen, want overleg moet er zijn.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten