Vaccinatiecentrum gaat er weer tegenaan: extra openingstijden op maandag en zaterdag

Themabeeld vaccinatie kinderen 

Themabeeld vaccinatie kinderen © Hollandse Hoogte / David Rozing

Rupelstreek, Aartselaar -

Na een rustpauze tussen kerstmis en nieuwjaar vliegen de medewerkers van vaccinatiecentrum RupeLaar er opnieuw in. Om de campagne te versnellen, wordt voortaan ook op maandagvoormiddag en zaterdag geprikt.

Op 24 december, voor het ingaan van de rustpauze, hadden 26.017 inwoners of 43,53 procent van alle inwoners hun boosterprik gekregen. In Vlaanderen bedraagt dit 50,32 procent. “Dit wil niet zeggen dat we achterlopen op schema”, willen ze bij RupeLaar verduidelijken. “In gemeenten met een jongere bevolking krijgen ze minder snel hun uitnodiging wat zich weerspiegelt in de cijfers. Alle 65-plussers zijn intussen aan de beurt gekomen. We gaan de snelheid nu opdrijven zodat we liefst 60 procent meer vaccins per week kunnen toedienen dan bij de opstart van de boostercampagne midden november. Tussen nu en begin februari komen alle andere volwassenen aan de beurt voor een herhalingsvaccin.”

“Vanaf deze week worden ook de medewerkers uit de kinderopvang en het basisonderwijs opgeroepen om hun boosterprik versneld te krijgen. Tevens bereiden we ons voor om de vaccinatiecampagne voor 5 tot 11-jarigen vorm te geven vanaf 8 januari.”

(bar)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten