Te diep in de glasbol gekeken

De glasbollen van ‘hik’ Wijnegem 

De glasbollen van ‘hik’ Wijnegem © RR

Wijnegem -

Wijnegemnaar Wilfried Gys moest zich twee keer in de ogen wrijven toen hij zich met zijn lege flessen van de voorbije feestdagen aanbood bij de mooie nieuwe blauwe glascontainers in zijn buurt. Plots leek het of de alcohol terug opspeelde want het was moeilijk mikken als gevolg van een fout met de inwerpmonden.

Intercommunale Igean verdeelt dezer dagen overal in de regio nieuwe blauwe glasbollen. Met één van de sets in Wijnegem, bij de kerk, is blijkbaar iets misgegaan. Want Wilfried zal niet de enige geweest zijn die zich aangekomen bij de containers in het haar krabde.

“In welke opening moet ik nu mijn groene wijnflessen kieperen? En waar moet ik de witte bokalen kwijt waarin het fruitsap gezeten heeft?” Op de ene bol lijkt dat de opening met het groene deksel. In de andere die met het ogenschijnlijk meer logische witte deksel. ‘Glasbak of glasbol, flessen en bokalen hebben hier lol’. Zo staat er bovendien te lezen op de zijwand.

Foutje

Hallo Igean? Hadden de plaatsers misschien ‘lol’ bij het op het verkeerde been zetten van Wijnegemnaren? Of zit er soms een verborgen camera verstopt in de bosjes?

“De inwerpmonden werden bij dit ene exemplaar inderdaad fout gemonteerd”, ontsluiert Igean-woordvoerder Bieke Van Baelen het mysterie. “Intussen heeft een inwoner hiervan ook bij ons melding gedaan. Een technieker van onze partner is ondertussen al ter plaatse gegaan om het euvel te herstellen.”

“De vijftien Wijnegemse bollen, waar voor de rest niks mis mee is, werden kort voor Kerstmis uitgezet. Uiteraard hebben we onze partner met aandrang gevraagd om dit nauwkeurig op te volgen bij het uitzetten van de andere nieuwe bollen, die vanaf deze week weer onder meer in Schilde en Malle in het straatbeeld verschijnen. Ook bij de lediging van de reeds geplaatste nieuwe bollen moeten ze een extra controle uitvoeren.(jaa)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten