Staf Coppens in tranen bij nieuwjaarsbrief van zoon Beau en dochter Nora

 

 ©  VTM

Staf Coppens heeft met zijn gezin een aardig nieuw leven opgebouwd in Zweden, maar alles kan beter. Dus gaan Staf, zijn vrouw Monique en kinderen Nora en Beau met nieuwjaar rond de tafel zitten om elkaar goede voornemens uit te delen. “Familie zal voor altijd het allerbelangrijkst blijven”, belooft papa Coppens alvast.

Jo De Ruyck

Soms zegt een nieuwjaarsbrief het allemaal. Beau leest vanavond in de nieuwjaarsspecial van Camping Coppens zijn brief aan papa Staf voor en vat meteen in enkele regels hun leven in Zweden samen. “Onze tweede Nieuwjaar in Zweden; wat gaat de tijd snel, we hebben al veel meegemaakt, dat wel; waar zullen we beginnen, te veel avonturen; dit mag zeker nog jaren blijven duren”, zo steekt de jongen van wal. Daarna brengt hij het afscheid van België in herinnering, de gewenning aan de nieuwe school, de heerlijke zomer met familie en vrienden op de camping en de magische winter. Beau en Nora zijn alvast heel gelukkig in hun nieuwe thuisland, maar ook Staf en Monique blikken voldaan terug op de voorbije maanden waarin ze hun grote droom, een camping openen, realiseerden.

LEES OOK. Ook Staf Coppens krijgt kerstspecial op VTM

Bij nieuwjaar horen natuurlijk ook goede voornemens en die gooien de Coppens’ vanavond letterlijk op tafel. Aan de hand van kaartjes delen de gezinsleden elkaar opdrachten voor 2022 uit. Binnen de kortste keren heeft Staf er twee te pakken: wat minder kleinzerig zijn en familie nóg meer op de eerste plaats zetten. Ook Monique weet waar ze aan toe is in het nieuwe jaar: ze moet proberen wat minder chaotisch uit de hoek te komen én ze moet vaker Zweeds praten.

Al die voornemens koppelt de special meteen aan een terugblik op hun hectische Zweedse avontuur. Dat zorgt voor een rollercoaster aan herinneringen en emoties die Staf na het voorlezen iets te machtig worden. En terwijl hij zijn tranen droogt, merkt dochterlief Nora fijntjes op: “Papa, ben je weer aan het wenen”, waaraan Beau toevoegt: “Het zal toch niet waar zijn...”

VIDEO. Staf Coppens deelt ontroerende hereniging van zoon Beau en beste vriend Vic: “Wat een vriendschap”

Mama Monique kijkt toe hoe Nora en Beau hun nieuwjaarsbrief voorlezen. 

Mama Monique kijkt toe hoe Nora en Beau hun nieuwjaarsbrief voorlezen. ©  vtm

Aangeboden door onze partners

Lees ook