Alles in het teken van de Ronde en Parijs-Roubaix: Wout van Aert overweegt Strade Bianche te schrappen

 

 ©  BELGA

De veldritwinter van Wout van Aert is nog volop bezig en ook over zijn deelname aan het WK is de definitieve beslissing nog niet helemaal gevallen. Toch is Jumbo-Visma al volop bezig met zijn voorjaarsprogramma. Om voldoende fris te zijn voor de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix lijkt Van Aert de Strade Bianche te schrappen en in de plaats daarvan voor Parijs-Nice te opteren.

Bram Vandecapelle

LEES OOK (+). Wat wordt het plan van Wout van Aert? Dit zijn de drie mogelijke scenario’s voor de komende maanden

Wout van Aert heeft een speciale band met de Strade Bianche. Toen hij er op 1 augustus 2020 won, was het zijn eerste klassieke zege. In 2018 had hij met de derde plaats in de Italiaanse grindklassieker al een eerste keer hoge ogen gegooid in het internationale wegwielrennen en ook in 2019 (derde) en 2021 (vierde) finishte hij sterk in Siena.

Maar het lijkt er sterk op dat er dit jaar geen vijfde opeenvolgende deelname volgt. Om voldoende fris te zijn in april voor de Ronde van Vlaanderen (3 april) en Parijs-Roubaix (17 april) wil Jumbo-Visma sleutelen aan het programma van de kopman. “Het is ons de voorbije jaren nog niet gelukt om met Wout een kasseimonument te winnen, dus misschien moeten we eens een andere steen omkeren en de aanloop anders aanpakken”, aldus sportief manager Merijn Zeeman. “Milaan-Sanremo wordt zijn eerste grote afspraak. Nadien volgen Harelbeke, Gent-Wevelgem, de Ronde en Roubaix.” Geen Strade Bianche dus. “De Strade maakt geen deel meer uit van zijn prioriteitenlijstje, omdat de datum moeilijk ligt.”

Wel Parijs-Nice en Omloop?

In de plaats van de Strade Bianche en de Tirreno-Adriatico zou Van Aert zo voor het eerst starten in Parijs-Nice. Ook de Omloop Het Nieuwsblad (26 februari) staat op zijn programma als eerste wedstrijd van zijn wegseizoen, tenminste als hij thuis blijft van het WK veldrijden in Amerika op 30 januari. Mikt hij alsnog op een vierde wereldtitel in de cross, dan wordt Parijs-Nice (6 tot 13 maart) zijn eerste wegwedstrijd. Ploegmaat en medekopman in het voorjaar Tiesj Benoot zou dan de Strade Bianche en de Tirreno-Adriatico rijden.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten