Manager van Elise Mertens bevestigt: “Ze heeft last aan haar dijbeen”

Elise Mertens eind september in Chicago. Nog even wachten tot we haar weer in actie zien. 

Elise Mertens eind september in Chicago. Nog even wachten tot we haar weer in actie zien. ©  ISOPIX

Elise Mertens (WTA-21) heeft zich vanwege een dijbeenblessure teruggetrokken uit het WTA-250 toernooi van Melbourne (276.750 dollar). Dat werd bevestigd door Bob Laes, de manager van de Limburgse.

Bron: BELGA

“Elise heeft inderdaad last aan haar dij,” zei hij. “Ze voelde wat pijn en verkoos uit voorzorg niet te spelen.Tests zullen moeten uitmaken wat de exacte diagnose is.”

Elise Mertens zou woensdag in Australië aan haar seizoen van 2022 beginnen. De 26-jarige Belgische was als tweede geplaatst in de Melbourne Summer Set 2 en moest het in de eerste ronde opnemen tegen de Wit-Russische qualifier Aliaksandra Sasnovich (WTA-76). Ze werd vervangen door de Chinese Wang Xinyu Wang (WTA-101).  Mertens, vierde op de wereldranking in het dubbelspel, was ook van plan te  dubbelen met haar nieuwe partner, de Russische Veronika Kudermetova.

Elise Mertens speelt volgende week in de Sydney Tennis Classic, een WTA 500 toernooi (/703.580 dollar). Dat evenement moet als voorbereiding dienen op het Australian Open. Het eerste Grand Slam op de kalender begint op 17 januari. (belga)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten