Paus bekritiseert koppels die geen kinderen willen: “Maar ze hebben wel twee honden of twee katten”

Paus Franciscus 

Paus Franciscus ©  EPA-EFE

Paus Franciscus heeft woensdag paren bekritiseerd die geen kinderen willen krijgen. “Zo veel stellen hebben geen kinderen omdat er ze geen willen, of ze hebben er maar één, omdat ze er niet meer willen. Maar ze hebben wel twee honden of twee katten”, zei de 85-jarige kerkleider tijdens zijn algemene audiëntie in de audiëntiezaal van het Vaticaan tegenover talrijke gelovigen. “Honden en katten nemen de plaats van kinderen in. Ja, ik begrijp het wel, dat zet tot lachen aan, maar dat is de realiteit.”

jvhBron: BELGA

OPROEP. Wij zoeken bewust kinderloze koppels die willen getuigen naar aanleiding van de uitspraken van de paus. Vul het formulier onderaan dit artikel in

Op tweede kerstdag heeft het hoofd van de rooms-katholieke kerk van een “demografische winter” gesproken na de publicatie van de opnieuw gedaalde Italiaanse geboortecijfers. “De beschaving wordt steeds ouder en het ontbreekt haar aan menselijkheid wanneer men de rijkdom van het ouderschap verliest”, waarschuwde de Argentijn woensdag. “Een land zonder kinderen lijdt. Waar men ook ter wereld leeft en huwt, men moet eraan denken kinderen te hebben.”

“Kinderen langs natuurlijke weg of via adoptie krijgen is wel een risico, maar er geen hebben is nog riskanter”, aldus Franciscus.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten