Dieren uit het Gentse helpen? Schrijf je dan in voor de cursus van natuurfotograaf Jeffrey

Fotograaf Jeffrey Van Daele (links) trok naar verschillende vogelopvangcentra. 

Fotograaf Jeffrey Van Daele (links) trok naar verschillende vogelopvangcentra. ©  Jeffrey Van Daele

Natuurfotograaf Jeffrey Van Daele heeft een originele manier bedacht om geld in te zamelen voor het Opvangcentrum voor Vogels en Wilde dieren in Merelbeke. Hij leert je foto’s bewerken.

Fien Lakiere

Jeffrey Van Daele (45) reist al meer dan twintig jaar de wereld rond om de natuur te fotograferen. Hij organiseert ook cursussen en fotografiereizen. De natuurfotograaf gaat ook dichter bij huis op zoek naar dieren én wil hen ook helpen. “Vogelopvangcentra zorgen voor mijn foto-onderwerpen”, zegt Van Daele. “Ik heb veel respect voor wat zij doen en de tijd die zij daarin steken.”

Een blik achter de schermen van het VOC Merelbeke.  

Een blik achter de schermen van het VOC Merelbeke.  ©  Jeffrey Van Daele

Eerder veilde hij al foto’s ten voordele van opvangcentra en binnenkort verschijnt een fotoboek. “Daarmee wil ik hun werk in de kijker zetten, want ze krijgen weinig subsidies en hebben dikwijls weinig leden. Vrijwilligers moeten niet alleen schattige eekhoorntjes eten geven, maar bijvoorbeeld ook kooien kuisen. Er zullen beelden te zien zijn die mensen misschien liever niet zien.”

Toen hij nog in Merelbeke woonde, was Jeffrey zelf vrijwilliger in het Opvangcentrum voor Vogels en Wilde dieren in Merelbeke. Om geld in te zamelen voor het centrum, organiseert hij een online fotocursus. “Het webinar zal gaan over fotobewerking, en iedereen die een beetje met fotografie bezig is, zal kunnen volgen.”

Info en inschrijven voor de cursus via www.jeffreyvandaele.com en www.fotokot.online

Met foto’s die hij maakte in verschillende opvangcentra wil hij een fotoboek maken. 

Met foto’s die hij maakte in verschillende opvangcentra wil hij een fotoboek maken. ©  Jeffrey Van Daele

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent