League Cup-duel tussen Arsenal en Liverpool uitgesteld op vraag van de Reds

 

 ©  Action Images via Reuters

De heenwedstrijd van de halve finales van de League Cup tussen Arsenal en Liverpool, die donderdag voorzien was, wordt uitgesteld. Dat maakten beide clubs woensdag bekend. Liverpool had het uitstel aangevraagd vanwege een groot aantal coronagevallen bij spelers en staf.

Bron: BELGA

Bij de laatste testronde van dinsdag testte onder meer assistent Pepijn Lijnders nog positief. Ook verschillende spelers legden een positieve test af. Hoofdcoach Jürgen Klopp raakte vorige week al besmet en miste zo de topper van afgelopen zondag tegen Chelsea (2-2). De training werd dinsdag geschrapt en woensdag werd besloten het trainingscomplex tijdelijk te sluiten. 

Liverpool heeft te kampen met personele problemen, aangezien Mohamed Salah, Sadio Mané en Naby Keita zich voorbereiden op de Africa Cup. Verder zijn er verschillende blessures en spelers die zich in quarantaine bevinden. Daarom werd bij de English Football League een verzoek ingediend om het duel met Arsenal te verplaatsen.

De return stond al voor volgende week donderdag op het programma. Nu wordt de eerste wedstrijd op donderdag 13 januari op Anfield gespeeld en de return op 20 januari in het Emirates Stadium van Arsenal.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten