Geef Armoede Geen Kans viert nieuwjaar in (hopelijk) nieuw pand in Boom

Het team van Geef Armoede Geen Kans Rupelstreek met Sabina Restic, Christel Van Cauwenbergh, voorzitter Nancy Van der Stuyft en Patty Snoeys. 

Het team van Geef Armoede Geen Kans Rupelstreek met Sabina Restic, Christel Van Cauwenbergh, voorzitter Nancy Van der Stuyft en Patty Snoeys. © Bart Roggeman

Boom, Rupelstreek -

Met Sinterklaas toverde vzw Geef Armoede Geen Kans Rupelstreek al een brede smile op het gezicht van meer dan honderd kinderen, voor nieuwjaar mochten ook de mama’s en papa’s een geschenk in ontvangst nemen. De vrijwilligersorganisatie ontving hen in een pand in de Kerkstraat in Boom waarvan ze hoopt er haar nieuwe, centrale uitvalsbasis te kunnen van maken.

Het was woensdag een komen en gaan in de Kerkstraat 28, in het pand waar vroeger een spelletjeszaak was gevestigd. Geef Armoede Geen Kans Rupelstreek had er de gezinnen die ze voorthelpen, uitgenodigd voor een nieuwjaarsactie. De mama’s en papa’s kregen een cadeau boordevol verzorgingsproducten, terwijl de kinderen een speelgoedje mochten uitkiezen. “Normaal hadden we graag een nieuwjaarsfeestje georganiseerd zodat de mensen mekaar ook eens kunnen ontmoeten en een babbel kunnen hebben. Maar gezien de huidige coronamaatregelen kon dat helaas niet”, vertelt ondervoorzitter Christel van Cauwenbergh.

De cadeautjes voor de mama’s en papa’s staan klaar.

De cadeautjes voor de mama’s en papa’s staan klaar. © bar

Een een speelgoedje voor de kinderen hoort er ook bij.

Een een speelgoedje voor de kinderen hoort er ook bij. © bar

“Momenteel helpen we 144 geregistreerde volwassenen en 127 kinderen, maar er zijn er nog meer. Buiten de Rupelstreeek zitten we ondertussen ook al in Willebroek, Puurs, Hoboken en Linkeroever. En er komen nog altijd gezinnen bij.”

De kinderen mochten een speelgoedje uitkiezen.

De kinderen mochten een speelgoedje uitkiezen. © bar

Het team met Nancy Van der Stuyft als voorzitter hoopt dan ook vurig de werking voort te kunnen uitbouwen vanuit het pand in de Kerkstraat. Momenteel zit de organisatie verspreid over drie panden met een sociaal winkeltje in de Molenstraat en stockageruimte in de Antwerpsestraat in Boom en een donatiecentrum in de Bussestraat in Rumst.

“In de Molenstraat zitten we werkelijk veel te krap. Het pand hier in de Kerkstraat is een droompand met zowel winkel-, stockage- en vergaderruimte en gelegenheid om gezinnen discreet maar ook samen op een comfortabele manier te ontvangen”, geven Nancy en Christel aan. “Het komt er nu op aan de nodige fondsen te kunnen verzamelen. We zijn een crowdfunding gestart en hopen ook op de steun van een aantal (grotere) sponsors zoals bedrijven. Voor de nieuwjaarsactie konden we alvast ook rekenen op de steun van Vooruit Rumst dat zorgde voor de pakketten met verzorgingsproducten.”

Carnavalskleren welkom

Een volgende actie die al op het programma staat, is carnaval. “We willen werken met een ontleningssyteem waarbij gezinnen 5 euro borg betalen zodat gezinnen hun kinderen elk jaar toch iets anders kunnen aantrekken. Verkleedkleren worden meestal maar een keer gedragen en dan hangen ze daar. We doen een warme oproep naar iedereen die nog iets heeft hangen.”

Bart Roggeman

www.facebook.com/vzwgeefarmoedegeenkansrupelstreek
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten