Steeds meer buitenlandse chauffeurs betrapt op te snel rijden

 

 © Karel Hemerijckx

Ravels, Retie, Arendonk -

De politiezone Kempen Noord-Oost heeft de resultaten bekendgemaakt van snelheids- en trajectcontroles de voorbije twee maanden. Opvallend is dat het percentage snelheidsovertredingen door buitenlandse bestuurders stijgt.

Op een aantal gewestwegen in Arendonk, Ravels en Retie staan nummerplaatlezers voor trajectcontrole. Op het traject Wampenberg-Grens in Arendonk reden in november 666 bestuurders te snel. Daarna volgen de Steenweg Weelde in Ravels met 269 overtredingen en Bergen in Arendonk met 239 overtredingen.

“Sinds de invoering van de trajectcontroles in maart 2021 is het aantal overtredingen meer dan gehalveerd”, klinkt het bij de politie Kempen Noord-Oost. “Het maakt duidelijk dat deze hun doel niet missen. Waar bij aanvang van de controles slechts 27% van de voertuigen niet in België was ingeschreven, maken deze voertuigen nu bijna 40% van de overtredingen uit. Door de verbeterde Europese samenwerking krijgen ook alle buitenlandse bestuurders een boete in de bus.”

In december heeft de politie op negen plaatsen snelheidscontroles uitgevoerd. In de Kerkstraat in Ravels en de Kerkhofstraat in Retie reed 13% van de bestuurders te snel. In de Moerenstraat in Arendonk lag het percentage snelheidsduivels op 12%. (ram)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten