24 maanden cel met uitstel voor exhibitionist die kinderen geld beloofde als ze zouden doen wat hij vroeg

De lokale politie Neteland kwam de dader eind juni 2020 op het spoor met een opsporingsbericht. De exhibitionist sloeg toe in de buurt van speelpleintjes in Olen en Westmeerbeek 

De lokale politie Neteland kwam de dader eind juni 2020 op het spoor met een opsporingsbericht. De exhibitionist sloeg toe in de buurt van speelpleintjes in Olen en Westmeerbeek © MPH, rr

Hulshout, Olen -

Een 33-jarige man uit Hulshout heeft een celstraf van 24 maanden met uitstel gekregen voor exhibitionisme en aanzetten tot ontucht met minderjarigen. B.V. ontblootte in 2020 meermaals zijn geslachtsdelen of masturbeerde in de buurt van kinderen aan speelpleintjes in Olen en in Westmeerbeek (Hulshout). In één geval beloofde hij ook geld aan jongens als ze hun broek lieten zakken. Hij krijgt een rechtstreeks contactverbod opgelegd met kinderen jonger dan 16.

Britt Peeters

Tussen mei en juni 2020 kreeg de politie meerdere meldingen binnen over een exhibitionist die het had gemunt op jongens tussen de 6 en 14 jaar oud. De man sloeg vooral toe in de buurt van speelpleintjes in Olen en Westmeerbeek, op plaatsen waar kinderen aan het spelen, voetballen of skaten waren.

“De man toonde meestal zijn geslachtsdelen en masturbeerde ook openlijk”, zei openbare aanklager Catherine Dederen tijdens de zitting in Turnhout. “Soms riep hij jongens ook bij zich. In één geval beloofde de man tien euro te geven aan jongens als ze hun broek lieten zakken. De jongens zijn toen meteen gaan lopen.”

B.V. zou een vijftal keer hebben toegeslagen aan Olense speelpleintjes, onder meer in de Schommenstraat. Hij werd ook naakt opgemerkt in de buurt van basisschool De Knipoog in Onze-Lieve-Vrouw-Olen. In Westmeerbeek sprong de man op 2 april vorig jaar zelfs over een omheining van een tuin waar toen twee jongens van 6 en 10 jaar aan het spelen waren. De vader van de kinderen zag tot zijn ontzetting hoe de man zich begon te bevredigen en is naar buiten gelopen. Zelf zette B.V. het toen ook meteen op een lopen.

Contactverbod

Na de verspreiding van een opsporingsbericht konden de speurders B.V. in juni vorig jaar oppakken in de sportclub waar hij actief was. Na zijn loopbaan als para richtte de man een bedrijf op waarmee hij jeugdkampen begeleidde. Hij gaf toe dat zijn stoornis sindsdien terug opspeelde, en dat hij ook sinds lockdown de drang terug voelde om jongens te ontmoeten.

“De feiten zijn onverantwoord en de beklaagde hield geen rekening met het welbevinden van de slachtoffers”, oordeelde de rechtbank. De man krijgt een celstraf van 24 maanden met uitstel opgelegd. Een van de opgelegde voorwaarden is dat hij een verbod krijgt op rechtstreeks contact met kinderen jonger dan 16 en dat voor vijf jaar lang. Hij mag in die periode ook niet meer in de buurt komen van onder andere speelpleintjes en skateparken.

LEES OOK. Exhibitionist verbonden aan sportclub valt jongens op speelpleintjes lastig: “Gelukkig is er op tijd ingegrepen”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten