Streamz-reeks ‘Glad ijs’ over Kempense zakenman die eigen ontvoering in scène zet vanaf eind januari op VTM

De reeks met Lucas Van den Eynde en Koen De Bouw komt, een klein half jaar na haar première op Streamz, naar VTM. 

Eind deze maand pakt VTM uit met nieuwe fictie van eigen bodem. Enfin, nieuw. Wie een abonnement op Streamz heeft, zag Glad ijs vorige zomer misschien al. De komische misdaadserie met Lucas Van den Eynde en Koen De Bouw beleefde toen, drie jaar na de opnames, zijn debuut op de streamingdienst.

Wout Desmytere

De reeks speelt zich af in de Kempen, waar selfmade man Phil Frisco (Van den Eynde) een succesvolle ijsfabriek uit de grond heeft gestampt. Helaas ten koste van zijn eigen gezin. Wanneer zijn oudste zoon en vrouw het bedrijf achter zijn rug verkopen, voelt hij zich verraden. Hij zint op wraak. Hij zet zijn eigen ontvoering in scène en eist losgeld, waarmee hij een nieuw leven wil beginnen.

Glad ijs gaat op 19 januari van start op VTM. Sinds midden juni 2021 is de volledige reeks te bekijken op Streamz. Die techniek werd ook gebruikt bij andere reeksen van eigen bodem, maar kijkcijferkanonnen leverden dat de zenders voorlopig niet op. Kijk bijvoorbeeld naar het nochtans langverwachte De bende van Jan de Lichte, dat na jaren uitstel in het najaar van 2020 het eerste paradepaardje van Streamz werd.

De historische reeks stond vorig jaar in de top 10 best bekeken programma’s van Streamz, maar wist bij de uitzending op VTM afgelopen najaar gemiddeld slechts tussen de 250.000 en 300.000 kijkers te bekoren. Ook series als Red light en Cheyenne & Lola op Eén scoorden de voorbije maanden minder goed op televisie dan op de streamingdienst. Benieuwd hoe het Phil Frisco straks zal vergaan.

Aangeboden door onze partners