Jolien D’hoore en vrouwen van ‘Ladies at the track’ maken originele foto om Amy Pieters te steunen na val en coma

 ©  Hoog fotografie (Wouter Blomme)

Een veertigtal vrouwen nam deze week deel aan ‘Ladies at the track’, een initiatief van Cycling Vlaanderen om meer vrouwen op de fiets te krijgen. Daarbij was Jolien D’hoore een van de begeleiders. De gewezen Belgische kampioene denkt momenteel aan Amy Pieters, haar voormalige teamgenote die zwaar ten val kwam en in een coma ligt. En daarom wilde ze de Nederlandse op een originele manier steunen, wat resulteerde in bovenstaande foto.

Vincent Van Genechten

LEES OOK. Wielrenster Amy Pieters wordt in kunstmatige coma naar Nederland gebracht voor verdere behandeling: “Ze ademt zelfstandig”

De 30-jarige Pieters kwam ten val tijdens een wegtraining van de nationale baanploeg, in de buurt van het Spaanse Calpe. Ze verloor daarbij het bewustzijn. In het ziekenhuis van Alicante onderging ze een schedeloperatie, waarmee artsen de druk in haar hoofd wegnamen die was ontstaan door de val.

“Inmiddels ademt Pieters zelfstandig en is de sedatie afgebouwd”, meldde SD Worx woensdag. “Verder is haar situatie stabiel maar ongewijzigd. Pas wanneer de renster ontwaakt, kunnen de medici een eerste indruk krijgen wat de gevolgen van de val zijn.”

Hopelijk kan Pieters straks de foto van D’hoore en co bewonderen. De andere begeleiders die erbij waren in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx in Gent: Wim Beirnaert, Pieter Develtere, Ken De Fauw, Marc De Fauw, Nicky Cocuyt en Catherine Wernimont. Op vrijdag wordt er vanuit Cycling Vlaanderen nog een oproep gedaan voor het (vrouwen)project Kopvrouwen.

Aangeboden door onze partners