Achternichtje (4) van George Floyd neergeschoten in haar bed

Archiefbeeld 

Archiefbeeld ©  EPA-EFE

De 4-jarige Arianna Delane, een achternichtje van George Floyd, is op nieuwjaarsdag neergeschoten in haar bed in de Amerikaanse staat Texas. Dat heeft haar familie woensdag bevestigd.

jvh

Volgens haar vader, Derrick Delane, lag het meisje in bed te slapen toen het appartement van de familie op 1 januari meerdere keren werd beschoten. Een kogel trof Arianna, en doorboorde haar longen en lever. Ze is met spoed geopereerd en is momenteel buiten levensgevaar.

“Mijn dochter sprong op en zei: ‘Papa, ik ben geraakt’. Ik was in een shock. Maar toen zag ik het bloed en realiseerde ik dat mijn 4-jarige dochter echt geraakt was. Ze had geen idee wat er aan de hand was”, vertelt haar vader.

Behalve het meisje raakte niemand anders gewond bij de schietpartij. De politie van Houston is een onderzoek gestart, maar zei dinsdag nog geen verdachte of motief op het oog te hebben.

George Floyd

De 4-jarige is het achternichtje van George Floyd. De man werd in 2020 gedood door ex-agent Derek Chauvin. De toenmalige politieagent knielde bijna negen minuten op de nek van de geboeide man tijdens zijn arrestatie. Een omstander filmde hoe Floyd zijn bewustzijn verloor. De beelden veroorzaakten wereldwijde verontwaardiging, en leidden tot grote protesten in de Verenigde Staten en elders tegen politiegeweld en racisme.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten