Vier duels gaan niet door corona-uitbraak, maar Serie A gelast ze niet af

Bologna-Inter is een van de duels die niet zal doorgaan. 

Bologna-Inter is een van de duels die niet zal doorgaan. ©  BELGAIMAGE

Vier competitieduels die later op de dag zouden moeten worden afgewerkt in de Serie A, gaan niet door. Verschillende teams kampen met corona-uitbraken. De lokale gezondheidsautoriteiten trokken al een streep door de duels, maar de Serie A deed dat nog niet.

Bron: BELGA

Door corona-uitbraken werd op dit moment al een streep gezet door Bologna-Inter, Atalanta-Torino, Salernitana-Venezia en Fiorentina-Udinese. Bologna, Torino, Udinese en Salernitana kondigden woensdag al uitbraken van het coronavirus aan. 

Ook Spezia-Hellas Verona staat op de helling. De topper Juventus-Napoli lijkt wel door te gaan, maar het team van Dries Mertens mist ook enkele spelers door coronabesmettingen.

De Serie A blijft voorlopig vasthouden aan de duels. Een onderling conflict met de gezondheidsautoriteiten, die duels uitstellen maar hier niet de bevoegdheid over zouden hebben, ligt aan de grondslag.

Zolang de competitiewedstrijden niet officieel worden uitgesteld bestaat de kans dat een situatie zoals in Udinese-Salernitana van eind december zich zal herhalen. De spelers van Salernitana mochten destijds van hun lokale gezondheidsautoriteiten niet afreizen voor het duel, maar de Serie A stelde de partij niet officieel uit. Zo kwamen de spelers van Udinese, om aan de voorwaarden van de Serie A te voldoen, toch op het veld. Vorig seizoen gebeurde hetzelfde in Juventus-Napoli. 

Udinese-Salernitana was tot dusver het enige duel in de Serie A dat dit seizoen werd uitgesteld door coronaperikelen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten