Brits toptalent wil zichzelf niet te vroeg in zijn carrière opblazen: zijn voorbeeld van hoe het niet moet, is… Remco Evenepoel

Tulett (centraal) in Luik-Bastenaken-Luik. ©  PRESSE SPORTS

Er is Tom Pidcock. Er is Ethan Hayter. En er is Ben Tulett. Het 20-jarige Britse talent maakt de overstap van Alpecin-Fenix naar INEOS en wil zich meteen laten zien bij zijn ‘droomploeg’. Maar ook weer niet te veel, zo zegt hij in een interview met Rouleur.

Vincent Van GenechtenBron: Rouleur

Ben Tulett is een man voor de toekomst, vooral als er geklommen moet worden. Zo werd hij vorig seizoen 9de in de Ronde van Polen, 12de in de Waalse Pijl, 17de in de Amstel Gold Race en 21ste in de Ronde van Lombardije. En hij reed Luik-Bastenaken-Luik uit voor z’n 20ste verjaardag.

Een naam om te onthouden dus, maar Tulett wil zich niet te vroeg in zijn carrière opblazen. Als voorbeeld verwijst hij hierbij naar… Remco Evenepoel.

“Ik wil mezelf ontwikkelen als een klassementsrenner”, aldus Tullet, die wel eens vergeleken wordt met Tom Pidcock omdat ook hij in de cross begon. “Ik ben nu die stap aan het maken, maar ik denk dat we veel kunnen leren van de Giro van Remco Evenepoel. Ik wil geen misstappen maken of stappen overslaan. Ik denk dat die episode een goed voorbeeld was van het feit dat we voorzichtig moeten zijn met mijn ontwikkeling. Niets forceren, wat komt dat komt.”

 ©  BELGA

Evenepoel maakt in de Ronde van Italië zijn debuut in een grote ronde, meteen nadat hij zijn revalidatie van zijn zware val in de Ronde van Lombardije had afgerond. Onze landgenoot kon in de eerste week goed mee, maar raakte vervolgens achterop en moest opgeven na een valpartij.

“Er gaan sowieso renners zijn die twee of drie jaar succes boeken en dan op een burn-out stoten”, aldus Tulett nog. “Dat willen we niet. Ik wil een lange en succesvolle carrière. Niet eentje waarbij ik 24 jaar wordt en er klaar mee ben.”

Aangeboden door onze partners