Lotte Kopecky vertrekt maandag op stage zonder Amy Pieters: “Ik denk vaak aan haar”

 

 ©  BELGA

Maandag vertrekt Lotte Kopecky naar Spanje voor een stage met haar nieuwe ploeg SD Worx. “Voor twee à drie weken. Ik heb nog geen terugvlucht geboekt. Het eerste doel is de Omloop Het Nieuwsblad en ik hoop ook te scoren in de klassiekers.”

“Ik denk dat ik van dat aantal crossen toch de vruchten kan plukken in het voorjaar. Dat voelde ik vorig jaar ook. De crossen waren wel minder explosief dan vorig jaar. Maar een uur afzien en met een hoge hartslag versnellingen plaatsen: dat kan je op training niet nabootsen. Die intensiteit helpt enorm.”

Kopecky zal maandag wel geen kennis kunnen maken met haar nieuwe ploeggenote Amy Pieters. De Nederlandse kwam zwaar ten val in Spanje en wordt momenteel in een kunstmatige coma gehouden. Ze werd ook al geopereerd aan het hoofd en is intussen overgebracht naar Nederland. “Ik denk heel vaak aan haar”, zegt Kopecky. “We zijn ons heel bewust van de gevaren van de wielersport, maar als het zo dichtbij komt, is het eng. Je mag er niet te veel bij stilstaan, je moet soms wel eens risico’s nemen. Maar Amy viel op training na een stom sprintje, terwijl er vaak in volle massasprint wordt gevallen en er amper iets aan de hand is. Maar ik heb toch wat positieve signalen gehoord.”(bow)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten