Kleed je net als Barbie: luxe modemerk maakt roze poppenkleertjes voor volwassenen

 ©  Balmain x Barbie

Er altijd al willen uitzien zoals Barbie? Het kan binnenkort. Balmain brengt een nieuwe modecollectie voor volwassenen uit in samenwerking met speelgoedfabrikant Mattel. High fashion dragen wordt dus kinderspel.

nba

Wat je mag verwachten van een collaboratie tussen Barbie en Balmain? Roze in allerlei tinten. Maar Balmain behoudt wel zijn identiteit. Epauletten, oversized gouden knopen en het iconische labyrint ontworpen door Pierre Balmain werden verwerkt in een nieuwe collectie voor volwassenen, die zo’n 50 stuks zal bevatten.

De collectie wordt overigens ook geshowd door computer gemodelleerde barbiepoppen en er zullen ook drie NFT (non fungible tokens) te koop zijn van Barbie en haar vrienden in de Balmain-kleding.

Creatief directeur Olivier Rousteing zegt dat het een zeer emotionele samenwerking was voor hem. “Als kind speelde ik graag met Barbies, maar ik schaamde mij er enorm voor. Ik mocht niet met poppen spelen, dat hoorde niet”, zegt hij. “Dat ik nu een collectie mag ontwerpen in samenwerking met Barbie toont dat de wereld veranderd is.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten