Vierkoningenzangers schenken hun opbrengst aan leefgroep buurjongen

An Boeckmans, opvoedster bij O.C. Clara Fey in Sint-Job, neemt de ‘cheque’ van de Vierkoningenzangertjes uit Pulle in ontvangst. 

An Boeckmans, opvoedster bij O.C. Clara Fey in Sint-Job, neemt de ‘cheque’ van de Vierkoningenzangertjes uit Pulle in ontvangst. © rr 

Pulle -

De Driekoningenzangers met het grootste hart wonen in Pulle. Vince (14) en Staf (12) Gezel trokken met hun neefjes Joppe (9) en Seppe (12) Denie op pad om al zingend geld in te zamelen voor de leefgroep van hun buurjongen Finn (10) in Clara Fey in Sint-Job-in-’t-Goor. De 401,33 euro die ze inzamelden overhandigden ze dezelfde avond nog aan opvoedster An Boeckmans uit Pulle die in de leefgroep van Finn werkt.

Het waren dus uitzonderlijk geen drie maar Vier Wijzen die met hun ster door de straten van Pulle trokken. “Finn (10) is onze buurjongen”, vertelt Ilse Rymen, de mama van Vince en Staf. “Hun neefjes Joppe (9) en Seppe (12) uit Kontich bleven slapen. Toen ze opmerkten dat dit net op Driekoningen was, wilden ze ook graag gaan zingen, maar dan liefst voor een goed doel. Ze wilden graag voor de leefgroep van Finn zingen.”

De Vier Wijzen voor hun vertrek. 

De Vier Wijzen voor hun vertrek. © rymen

De jongens vertrokken om 9u ’s morgens en waren zo gemotiveerd dat ze pas om 16u terugkwamen. Met liefst 401,33 euro op zak. “En een heel blij gevoel”, zegt Ilse. “Hun papa heeft hen als beloning meegenomen naar de McDonald’s en ’s avonds zijn ze bij An Boeckmans nog hun centjes gaan afgeven. An woont in Pulle en werkt in de leefgroep van Finn in Clara Fey in Sint-Job. De leefgroep is net naar een nieuw gebouw verhuisd. Mogelijk wordt er met de gulle giften van de Pullenaars nieuw speelgoed gekocht.”

Ilse had het feit dat de kinderen kwamen zingen voor het goede doel op Ge Zijt van Pulle gezet. “Eén vrouw had toch nog gereageerd van ‘ja, ja, dat zal wel’ toen de jongens vertelden dat ze voor een goed doel zongen. In elk geval: Vince, Staf, Joppe en Seppe voelden zich helemaal warm vanbinnen en glommen van trots over hun bedrag van meer dan 400 euro”, zegt Ilse, wat nog maar eens bewijst dat je van het stellen van een goede daad zelf ook heel blij kan worden. (kma)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten