Boze Gérard Piqué gooit bankafschrift van zijn loon online na heisa over salaris

 ©  pressinphoto/Sipa USA

In Spanje is heisa ontstaan over de lonen van de spelers van FC Barcelona. De Spaanse topclub kampt al enkele jaren met financiële problemen, maar zou zijn spelers nog steeds buitensporige salarissen betalen. Verdediger Gerard Piqué was het helemaal zat en gooide zijn loonbriefje op het internet.

Maarten Delvaux

Het was de Spaanse journalist Lluís Canut van Mundo Deportivo die donderdag de kat de bel aanbond. Hij beweerde op de Catalaanse publieke omroep TV3 dat hij wist hoe veel de Barcelona-spelers jaarlijks verdienden: Gérard Piqué (28 miljoen euro bruto), Sergio Busquets (23 miljoen euro), Jordi Alba en Samuel Umtiti (20 miljoen euro), Marc-André ter Stegen (14 miljoen euro), Ousmane Dembélé en Sergi Roberto (12 miljoen euro).

Grootverdiener Piqué reageerde vrijdagavond erg boos en gooide prompt zijn bankafschrift van 30 december op zijn sociale media. Daarop staat het bedrag van “2.328.884,39 euro - salaris” te lezen. “Mensen zoals deze die door de openbare omroep betaald worden om hun vrienden te verdedigen... Hier heb je 50% van mijn salaris, ontvangen op 30 december. Respecteer jezelf een beetje”, schrijft Piqué erbij.

2,3 miljoen euro netto, dus 4,6 miljoen euro netto in totaal. Want de spelers van Barcelona krijgen hun loon halfjaarlijks uitbetaald. Een stevig bedrag, maar verre van de 28 miljoen euro bruto die Lluís Canut op tafel had gegooid. Eerder had Barcelona de berichtgeving van de Spaanse journalist ontkend.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten