Helena (20) hoopt op mooiste kroontje van het land: “Als ik win, draag ik mijn titel op aan mijn overleden oma’s”

Helena De Gendt wil Miss België 2022 worden. 

Helena De Gendt wil Miss België 2022 worden. © Kevin Swijsen

Rijmenam -

Voor Helena De Gendt (20) uit Rijmenam (Bonheiden) kan het jaar nu al niet meer stuk. Op 26 maart dingt ze samen met 29 andere kandidates naar de titel van Miss België 2022 en hoopt ze uit handen van de huidige Miss België Kedist Deltour het kroontje te mogen ontvangen. “Als ik win, draag ik mijn titel op aan mijn twee overleden grootmoeders.”

Erik Van Eycken

Het worden drukke maanden voor Helena De Gendt. Ze werkt drie dagen per week bij kapper Marc Lenaerts in Mechelen en bereidt zich voor op de finale van de mooiste verkiezing van het land, Miss België. Samen met 29 andere kandidates trekt ze eind maart naar het Proximustheater in Plopsaland in Adinkerke.

Niet ziek of besmet raken

“Ik sport geregeld thuis en ga graag op stap met vriendinnen. We weten allemaal dat de komende maanden belangrijk zijn en ik wil mijn twee overleden grootmoeders niet teleurstellen. Voor beiden was het belangrijk dat ik er altijd piekfijn en verzorgd bijliep. Als ik win, draag ik de titel op aan hen”, zegt Helena emotioneel.

Binnenkort vertrekt ze normaal met de groep kandidates naar Egypte op reis. “Hopelijk laat de coronasituatie het toe en worden er geen meisjes ziek. We weten dat we de komende periode extra uit de doppen moeten kijken. Ziek of besmet worden is geen optie”, legt Helena uit.

Campagne voeren

Een poos geleden werd Helena al eerste eredame van de Miss Antwerpen-verkiezing, wat haar extra moed gaf om nu wel het hoogste schavotje te veroveren. “Die drang werd alleen maar groter toen ik uit de 42 overgebleven meisjes bij de laatste dertig werd geselecteerd.”

Nu volgt een belangrijke periode om campagne te voeren. Door corona zijn de mogelijkheden uiteraard beperkter, waardoor Helena voornamelijk inzet op promotie via sociale media. “Ik laat ook mijn auto bestickeren en waar het kan, deel ik massaal flyers uit.”

Helena wil zich de komende weken ook inzetten voor de Stichting Pelicano, het officiële goede doel waar de verkiezing zich aan koppelt. “Ik wil mijn steentje bijdragen voor dit sociaal doel dat kinderarmoede aanpakt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten