Topfavoriete Xaydee Van Sinaey pakt driekleur bij junioren op BK veldrijden

Xaydee Van Sinaey is de nieuwe Belgische kampioene veldrijden bij de meisjes junioren. Ze haalde het in Lombardsijde voor Fleur Moors en Jana Van Der Veken.

Bron: BELGA

Xaydee van Sinaey, goed voor een vierde plaats op het jongste EK veldrijden op de VAM-berg, startte als topfavoriete bij de meisjes junioren en maakte die rol al snel waar. Febe De Smedt nam weliswaar de beste start, maar werd daarna al snel overvleugeld door Van Sinaey.

De renster uit Schendelbeke, die graag door het zand klieft, had na één ronde al 12 seconden voorsprong verzameld op Fleur Moors en 32 tellen op Febe De Smedt. Ronde na ronde diepte ze haar voorsprong verder uit en soleerde ze naar de Belgische driekleur.

In de strijd om het zilver moest Moors zich geen zorgen maken om de terugkeer van Febe De Smedt. Die kreeg het zelf nog lastig voor het brons, want Jana Van Der Veken dichtte het gaatje.

Van Der Veken was duidelijk sterker en vervolledigde het podium na Moors en Van Sinaey. Van Sinaey blijft daarmee ongeslagen in Belgische kampioenschappen en won eerder ook al haar jeugdreeksen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten