Politie vat 14-jarige op opgedreven bromfiets in Berchem

Berchem -

In Berchem heeft de politie een 14-jarige jongen betrapt op het rijden met een opgedreven klasse A bromfiets. Het voertuig haalde een maximale snelheid van 51 km/u in plaats van de maximale 25 km/u. De jongen beschikte uiteraard niet over een rijbewijs.

SVOBron: Belga

Het wijkteam van Berchem merkte de jongen in de Statiestraat op. Hij reed op een gevaarlijke manier door de zone 30 waar veel fietsers en voetgangers komen. De bromfiets werd in beslag genomen en de bestuurder zal zich moeten verantwoorden.

Nog in Berchem hield dezelfde politieploeg een 47-jarige man staande toen die duidelijk onder invloed van alcohol een café buitenging en achter het stuur van een voertuig wilde kruipen. Een blaastest bevestigde dat vermoeden van alcoholgebruik. Toen ze het rijbewijs van de man wilden intrekken, bleek hij dat hij al veroordeeld was tot een rijverbod. Hij moest eerst nog herstelexamens afleggen. Daarom werd het voertuig van de man geïmmobiliseerd om verder kwaad te voorkomen.

Ook een tweede klant kwam hetzelfde café buitengestapt en ook hi jbewoog zich richting een wagen om daarna te gaan rijden. Ook hier werd een positieve ademtest afgenomen, waarop het rijbewijs van de man voor 6 uur werd ingetrokken.

Aangeboden door onze partners