250 euro voor wie de Buit van Kludde vindt

Bjorn Cloostermans (rechts) organiseert de Treasure Hunt samen met onder meer Erik Mertens en diens dochter Hanne. 

Bjorn Cloostermans (rechts) organiseert de Treasure Hunt samen met onder meer Erik Mertens en diens dochter Hanne. © Guy Delforge

Klein-Brabant -

De buit van Kludde, zo heet de nieuwe Treasure Track doorheen Klein-Brabant die georganiseerd wordt door een groep vrienden uit Kalfort (Puurs-Sint-Amands). Je kunt de komende weken zowel online en fysiek op zoek naar de schat, de winnaar krijgt 250 euro.

Guy Delforge

“Vorig jaar organiseerden we de eerste keer een Treasure Hunt en dat was meteen een succes”, zegt ondernemer Bjorn Cloostermans uit Kalfort. Hij organiseert de tweede editie van de Treasure Hunt weer samen met zijn vriendin Nelle Spiessens, Erik Mertens – die al meerdere zoektochten organiseerde – en zijn dochter Hanne. Jonas Hofmans maakte de website.

“De organisatie van onze eerste Treasure Hunt vorig jaar was een gevolg van corona”, zegt Cloostermans. “Er was niets te beleven, we hadden tijd en wilden iets organiseren waarbij we vanuit het wandelen konden vertrekken. Deze keer is de schattenjacht gebaseerd op de legende van de watergeest Kludde. De legende wil dat die door Klein-Brabant zwerft en mensen belaagt tijdens nachtelijke wandelingen. Kludde besteelt de mensen en verbergt al die waardevolle zaken. Het is nu aan de deelnemers van de Treasure Hunt om die schat terug te vinden.”

Vier weken

“Mensen kunnen nu inschrijven via de website”, zegt Erik Mertens die samen met zijn dochter Hanne de puzzels voor de Treasure Hunt maakte. “Vier weken lang krijgen de deelnemers elke week drie puzzels. Door die puzzels op te lossen krijgen ze de startlocatie van een wandeling. Tijdens die wandeling moeten ze een vraag oplossen en aan het eind van de wandeling moeten ze een codewoord ingeven om toegang te krijgen tot de volgende week.”

“In de vierde week moet je de algemene code ingeven en wie dat het snelste doet, wint de hoofdprijs van de Treasure Hunt: 250 euro. We hebben nog een reeks andere prijzen die we dankzij onze sponsors kunnen aanbieden. We organiseren dit jaar aan het eind van de Treasure Hunt wel een avond waar we de oplossingen van de puzzels geven.” De wandelingen van De buit van Kludde situeren zich alle vier in Klein-Brabant en ze zijn tussen vijf en tien kilometer lang.

Registreren

Om te kunnen deelnemen aan de Treasure Hunt moet je je wel registreren voor het einde van de eerste speelweek. Registreren kan vanaf nu, het spel begint op zaterdag 22 januari, de prijsuitreiking is gepland op 23 februari. Deelnemen kost 10 euro, om het spel te kunnen spelen moet je tijdig registreren op onderstaande website.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten