REACTIES. Riberolle en Verdonschot heel tevreden met podiumplaats, Lotte Kopecky voelde al snel “verkramping in onderrug”

 ©  BELGA

13 op 13 voor Sanne Cant vanmiddag in Middelkerke waardoor ze met opgeheven hoofd naar het WK in de VS trekt. Norbert Riberolle en Verdonschot waren beiden tevreden met hun medaille, Alicia Franck was dan weer zichtbaar teleurgesteld.

Jens Heylen

LEES OOK. Oppermachtig! Sanne Cant freewheelt in Middelkerke naar 13e Belgische titel op rij in het veldrijden

Sanne Cant: “Hopelijk is het meer dan brons in Amerika”

Dertienvoudig Belgisch kampioen veldrijden Sanne Cant had het aanvankelijk nog wat lastig, maar ontbolsterde helemaal in de tweede ronde. “Vanaf ik mijn eigen ding kon doen en de vrije ruimte had, had ik wel het gevoel dat ik vlot kon doorgaan. Al was het wel een beetje vechten tegen de wind vandaag. De start was niet top, heb in de eerste ronde toch wat schuivers gemaakt dus heb daarna beslist om op de iets grovere tuben over te schakelen”, wist Cant.

“Die strook omhoog vanaf het water was een soort drijfzand naar beneden. Het was ontzettend moeilijk om daar in gang te raken. Ook volop wind vanaf daar tot aan de aankomst dus dat was best ver. Maar het doet meer en meer deugd om opnieuw te kunnen winnen. De eerste titel in Oostmalle was een ontlading. Maar het wordt wel moeilijker en moeilijker, in mijn hoofd ook. Vroeger was het vanzelfsprekender en dat is het nu minder en minder”, ging Cant verder.

Eind januari staat het WK op het programma. “Net zoals hier moet ook dat kampioenschap gereden worden vooraleer er iemand wint. Het is allemaal moeilijk te zeggen. Zal afhangen van het parcours en de weersomstandigheden. We hebben op de wereldbeker gezien dat het op korte tijd heel snel kan veranderen. Maar deze titel heb ik nu binnen en het is zonder druk naar het WK nu. Ik kijk er wel naar uit. Amerika is nog een aantal weken weg. Ik vertrek maandag op stage, ga daar heel hard werken, meer kan ik niet doen. Hopelijk is het meer dan brons in Amerika”, besluit een ambitieuze Cant.

LEES OOK (+). “Op deze manier wint Sanne Cant op haar 58ste haar veertigste Belgische titel op rij”

Lotte Kopecky: “Na de eerste zandpassage begon mijn onderrug te verkrampen”

Kopecky werd na een goeie start vijfde. “Een goeie start (lacht). Bij het ingaan van de tweede ronde maakt Alicia (Franck, nvdr.) wel een vreemd manoeuvre. Maar bij de eerste passage op het zand begon mijn onderrug te verkrampen waardoor ik dan al voelde dat ik heel de wedstrijd geen power meer zou hebben. dat vond ik wel jammer ja. Ik heb daar wel vaker last van. alleen was het nu al tijdens de eerste ronde en niet op het einde van de rit. Misschien dat het lopen in het zand toch een volledig andere belasting is. ik kon gewoon niet rapper vandaag. Sanne is de verdiende kampioen vandaag. Wilde een goede start maken omdat ik niet wist met hoeveel we dat eerste heuveltje gingen opraken dus dat was wel de bedoeling. Het werd ook elke ronde glibberiger, een niet te onderschatten parcours”, aldus Kopecky.

 ©  BELGA

Marion Norbert Riberolle: “Erg blij en tevreden met tweede plaats”

“Ik ben blij en tevreden met mijn tweede plaats. Zeker achter Sanne Cant. Meer kon ik er niet uithalen want ik voelde me nog wat ziekjes na al de medicatie die ik gedurende de week had genomen. Het was moeilijk om deftig adem te halen tijdens de koers. Erg veel wind inderdaad, het deed een beetje denken aan Oostende. Na een aantal passages in het zand was Cant weg en kon ik haar niet meer volgen”, vertelde de vice-kampioene.

 ©  BELGA

Laura Verdonschot: “Heb heel anoniem rondgereden dit seizoen”

Verdonschot vervolledigde knap het podium. “Ik denk dat ik daar wel heel tevreden mee mag zijn. Ik had vooraf het podium in gedachten, maar ik wist ook dat het heel realistisch was als ik ernaast zou vallen. Ik heb heel anoniem rondgereden dit seizoen. Ik heb gezien dat mijn naam nergens te lezen was, maar ik weet dat als er zand in een omloop ligt dat ze me nooit mogen afschrijven. Vandaag vond ik wel een heel mooie omloop. Bovendien voelde ik ook dat er elke week beterschap in zat. Voor de titel zou ik natuurlijk niet kunnen meedoen omdat ik wist dat Sanne erbovenuit zou steken, maar de rest lag open”, weet Verdonschot.

“Met een derde plaats ben ik heel tevreden. Ik denk dat Sanne al veel betekend heeft voor het veldrijden en ook al veel kritiek heeft mogen ervaren, maar als we kijken naar haar palmares dan is het wel duidelijk. Ik vind het geen schande want Sanne reed dit jaar heel goed en op de kampioenschappen staat ze er altijd dus voor ons is dat heel moeilijk. Ze is gewoon een heel groot icoon in de cross”

“Ik moet eerst zien dat ik mee mag naar het WK want ik heb heel anoniem rondgereden. Ik zou niet weten of Sven mij in de selectie heeft opgenomen dus het is nog afwachten”, besluit Verdonschot.

 ©  BELGA

Alicia Franck: “Had uiteraard op meer gehoopt”

Een zichtbaar teleurgesteld Alicia Franck na aankomst. “Ik was vorig jaar derde en dit jaar draai ik een veel beter seizoen dus ik had uiteraard op meer gehoopt. Ik had een beetje materiaalpech en het parcours lag me ook niet helemaal. In de tweede ronde had ik een kettingprobleem en ik wist dat dat een stuk was voor mij om aan te klampen maar dat lukte dan niet. Ik heb dan ook niet de superbenen gehad om het nog terug goed te maken. De wind viel wel mee, die was er voor iedereen. Echt koud heb ik niet gehad, ik was goed aangekleed dus daar mag het niet aan liggen”, vertelde Franck.

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten