Italiaanse justitie heft quarantaine van Torino, Salernitana en Udinese op

Dennis Praet bij Torino 

Dennis Praet bij Torino ©  ISOPIX

De Serie A kon zaterdag met grote tevredenheid meedelen dat de juridische procedures die werden opgezet tegen de quarantaineperiode voor de spelers van eersteklassers Torino, Salernitana en Udinese winnend werden afgesloten.

Jens HeylenBron: BELGA

De Italiaanse profliga was naar het gerecht getrokken nadat de verschillende lokale gezondheidsautoriteiten Torino, Salernitana en Udinese hadden verplicht in isolatie te gaan na enkele coronabesmettingen. Op die manier moesten verschillende competitieduels uitgesteld worden.

Het gerecht bevestigde aan de andere kant de beslissing om de spelers van Bologna in quarantaine te plaatsen. De Gazzetta dello Sport kon de conclusies inkijken. Daarin stond te lezen dat “slechts twee derde van de spelersgroep van Bologna een derde vaccinatieprik had gekregen”. Twee spelers kregen bovendien eerder deze week pas hun eerste dosis.

De Serie A hoopt dat er na deze beslissing snel een standaardprocedure wordt uitgewerkt waardoor lokale gezondheidsautoriteiten niet meer unilateraal kunnen beslissen dat teams in quarantaine moeten.

Italiaanse voetbalclubs gaan minder fans toelaten

De clubs uit de hoogste klasse van het Italiaanse voetbal hebben zaterdag besloten de komende weekends niet meer dan 5000 fans per wedstrijd toe te laten. Ze willen daarmee helpen met het bestrijden van het oplopende aantal coronabesmettingen in het land.

Het zou volgens verschillende media voorlopig enkel om de weekends van 15 en 22 januari gaan. Op dit moment mogen de stadions bij wedstrijden in de Serie A nog voor de helft worden gevuld. Dat is ook dit weekend nog het geval.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten