Divine is garage ontgroeid: Shauni opent schoonheidssalon in Niel

Shauni Wastyn in haar schoonheidssalon. 

Shauni Wastyn in haar schoonheidssalon. © Bart Roggeman

Niel, Schelle -

Shauni Wastyn (23) begon zes jaar geleden in de garage van haar mama in Schelle met nageltjes lakken en schminken. Haar passie voor schoonheid en huidverzorging is zodanig geëvolueerd en de garage zoveel te klein geworden, dat ze de tijd rijp achtte voor een volgende grote stap: een eigen, volwaardig schoonheidssalon.

In de Antwerpsestraat 32 in Niel, vlak over de Carrefour-supermarkt, heeft Shauni schoonheidssalon Divine geopend. De jongedame studeerde bio-esthetiek aan het Denise Grésiac Instituut in Berchem en ging zich via bijscholingen toeleggen op permanente make-up en huidverbetering en -verzorging.

“Door jaarlijks bijscholingen te volgen, wil ik zoveel mogelijk inspelen op de nieuwste trends want het evolueert allemaal snel”, vertelt Shauni. “Permanente make-up is trending. Naast eyeliner gaat het onder meer om de wenkbrauwen en het pigmenteren van de lippen. ”Sinds corona is ook de aandacht voor en nood aan huidverbetering en -verzorging toegenomen. Het dragen van een mondmasker veroorzaakt niet alleen irritaties, mensen maken zich ook zorgen dat zo’n mondmasker hun huid niet ten goede komt en gaan op zoek naar verzorgingsmiddelen.”

Shauni geeft persoonlijk advies en je kan de producten ook testen.

Shauni geeft persoonlijk advies en je kan de producten ook testen. © bar

“Op dat vlak zie ik het nog altijd als een grote meerwaarde dat wij persoonlijk advies kunnen geven welke producten voor een bepaald probleem het beste zijn. Toch beter dan dat je in Kruidvat voor een rek met honderden producten staat en het bos door de bomen niet ziet? Zelf werk ik nu met de producten van Germaine de Capuccini. Het Spaanse label is iets prijziger, maar het resultaat is navenant en gericht. Daarnaast zitten ook tanning producten van het Nederlandse Marc Inbane in het aanbod.”

Workshops

“Op korte termijn ga ik ook nog investeren in toestellen voor specifieke behandelingen. En ik heb ook het idee om - als het weer kan - op een zaterdag bijvoorbeeld workshops rond een bepaald thema te organiseren.”

De zaakvoerster voor het salon in de Antwerpsestraat.

De zaakvoerster voor het salon in de Antwerpsestraat. © bar

Divine is alleen geopend op afspraak want de zaakvoerster combineert haar schoonheidssalon nog met een 4/5 job in twee shiften bij Novartis in Puurs. “Maar wie weet komt daar gauw verandering in. Het is toch een stille droom om het ooit voltijds te kunnen doen, want dit is écht mijn passie. Door corona was het serieus wikken en wegen om de stap te zetten. Maar toen dit pand leeg kwam te staan, wilde ik die kans niet laten schieten. Er is veel passage en de ligging vlak over de Carrefour zorgt voor veel visibiliteit. Dat heb ik al gemerkt aan de vele reacties.”

www.divinebeautysalon.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten