REACTIES. Laurens Sweeck en Quinten Hermans zien indrukwekkende Van Aert: “De vogel was vrij snel gaan vliegen”

 

 ©  BELGA

Wout van Aert pakte zoals verwacht een nieuwe Belgische driekleur in Middelkerke. Nummers twee en drie Sweeck en Hermans zagen dat “de vogel al vrij snel gaan vliegen was”.

Jens Heylen

Vice-kampioen Laurens Sweeck: “Had liever langer blijven volgen”

“Mijn start was niet al te goed, al voelde ik wel dat ik meer en meer in de wedstrijd kwam”, gaf Sweeck te kennen na afloop. “Ik had natuurlijk liever iets beter gestart zodat ik ook langer kon volgen. sneller rijden ging niet lukken maar misschien wel even snel. De vogel was vrij snel gaan vliegen.”

“Ik denk dat het half wedstrijd was dat we met twee kwamen te zitten en dat was een mooi duo om samen naar de medailles te rijden. Maar ja Quinten maakte wat foutjes, ik denk dat hij ook wat pech had een keer want ik was hem plots kwijt op een gegeven moment maar dan heb ik ook niet getwijfeld om door te gaan.”

Het WK van eind januari is nu het volgende waar Sweeck naartoe leeft. En misschien ook wel een wereldtitel. “Daar droomt iedereen van en dat is bij mij niet anders. Ik denk dat het wel realistisch is tegenover Pidcock, geen enkele cross krijg je cadeau. Maar het geeft in ieder geval meer kansen voor ons nu Mathieu en Wout er niet bij zullen zijn. Dat is misschien een unieke kans”, besluit Sweeck.

Quinten Hermans: “Lag binnen de mogelijkheden om tweede te worden”

“Het lag binnen de mogelijkheden om nog tweede te worden. Ik denk dat ik één foutje te veel gemaakt heb. Ik rij mijn ketting eraf na een schakelfout van mezelf.”

“Toon en ik volgden de eerste ronde en ik moest al serieus mijn tenen uitkuisen en je weet dan dat er nog acht rondes te rijden zijn. Voor Wout gewoon zijn tempo, dus ja het was vrij indrukwekkend.”

“Eerst nog twee mooie wereldbekermanches die eraan komen. Ik heb een goed plan om met de wedstrijdvorm naar Amerika te trekken dus we gaan dat nu gewoon uitvoeren. Deze bronzen medaille is toch alvast een mooie opsteker om naar ginds te trekken”, zag Hermans.

Toon Aerts: “Foute keuze geweest om niet te komen verkennen”

Aerts werd pas zevende vandaag. “Ik was goed mee gestart dus probeerde zo lang mogelijk te volgen. de eerste ronde vond ik verschrikkelijk snel en ik denk dat ik al meteen een foutje maakte op de tweede helling. Het kostte wel krachten die eerste ronde, daarna nog geprobeerd om het gat zo klein mogelijk te houden, al was dat niet makkelijk. Eerst nog wat kunnen samenwerken met Quinten maar daarna was het een heel frustrerende wedstrijd voor mij.”

“Het parcours was echt moeilijk in te delen, je moest gaan zoeken waar je voor jezelf wat herstel ging inbouwen en waar niet. Dat heb ik wat verkeerd aangepakt. Ik had er bovendien voor gekozen om deze week niet naar hier af te zakken om al komen te verkennen maar nu is dat misschien wel de foute keuze gebleken”, concludeert Aerts.

“Halfweg koers had ik de moed al helemaal laten zakken dus dacht ik “We bollen rustig binnen” maar toen begon ook alles beter te lukken dus dan had ik ook wel weer spijt had dat ik al had opgegeven”, besluit Toon Aerts.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten