Zittend genieten van de ‘basketsloefkes’ van Sam Gooris: Chateau Paulette mag van geslaagde editie spreken

Sam Gooris sloot Chateau Paulette in schoonheid af. 

Sam Gooris sloot Chateau Paulette in schoonheid af. © Jan Brys

Brasschaat -

De eerste editie van Winterbar Chateau Paulette in de nieuwe versie zit erop. Zondagavond gaf niemand minder dan Sam Gooris een afsluitend optreden. De twee initiatiefnemers, Dieter Van Daele en Tom Vercammen, blikken terug op een zeer geslaagde periode van zeven weken.

Nadat Philippe Wauters van het jaarlijkse Winterdorp te kennen had gegeven dat hij deze keer nog eens een jaartje zou overslaan, stelden Tom en Dieter zich kandidaat om een winterbar te organiseren. Beide Brasschatenaren hadden al wat ervaring opgedaan met pop-upbars in Oud-Antwerpen en aan het kasteel van Brasschaat. Zij kregen het fiat van het gemeentebestuur, ook al was er enig protest van enkele horecazaken. 

“Het is meer dan geslaagd. Alles is prima verlopen. Wij hadden absoluut niet de bedoeling in de plaats te komen van het Winterdorp. Het is pas nadat bleek dat het Winterdorp niet zou doorgaan, dat wij een alternatief aanboden. Wat er volgend jaar zal gebeuren, weten we nog niet”, zegt Dieter Van Daele.

“We zullen zien wat er volgend jaar op ons bord komt. Na deze editie zijn wij zeker kandidaat om opnieuw iets dergelijks te organiseren. Maar we weten natuurlijk ook niet wat er met het Winterdorp en de ijspiste zal gebeuren. Wij kunnen ook uitwijken naar een andere locatie. Alle pistes liggen nog open”, zegt Dieter terwijl Sam Gooris het publiek entertainde op zijn ‘basketsloefkes’.

Uiteraard passeerde ook Marijke de revue. De zanger heeft duidelijk nog heel wat fans in zijn thuisgemeente Brasschaat. Het publiek moest wel zittend genieten van de schlagers, maar dat namen ze er met plezier bij.

Morgen begint men met de afbraak van het Chateau Paulette. De nieuwjaarsrecepties van de gemeente voor de inwoners en het gemeentepersoneel werden om evidente redenen afgelast. jbr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten