WZC De Berk organiseert collectieve screening na massale corona-uitbraak

In WZC De Berk doken nu ook twee besmettingen op in leefgroep Koraal. 

In WZC De Berk doken nu ook twee besmettingen op in leefgroep Koraal. © RR

Meerhout -

In woonzorgcentrum De Berk breidt de corona-uitbraak verder uit. Omdat nu ook twee bewoners van leefgroep Koraal een positieve zelftest aflegden en twee medewerkers besmet blijken te zijn, organiseert het Meerhoutse woonzorgcentrum maandag een collectieve screening van alle bewoners, medewerkers en vrijwilligers.

De eerste coronabesmettingen doken vorige week op in leefgroep De Parel. Na twee testrondes bleken acht van de dertien bewoners besmet te zijn met het coronavirus. De medewerkers, die vorige week werkzaam waren in De Parel, ondergingen vrijdag een tweede PCR-test. Daarbij doken twee positieve resultaten op.  

Ondertussen is de uitbraak ook uitgedijd naar leefgroep Koraal. Het voorbije weekend testten twee bewoners positief op een zelftest. Zij verblijven intussen, net als de besmette bewoners van De Koraal, in contactdruppelisolatie.

Als direct gevolg van de besmettingen paste het woonzorgcentrum zaterdag de werking aan en werd de cafetaria gesloten. Maandag organiseert De Berk bovendien een algemene screening van alle bewoners, medewerkers en vrijwilligers. Zo wil het woonzorgcentrum een exact beeld krijgen van de situatie. Op basis daarvan zullen de maatregelen of de werking aangepast worden. (af)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten