Tadej Pogacar zet recordtijd neer op Coll de Rates met straf gemiddelde van 23,5 kilometer per uur

 

 ©  Twitter @ammattipyoraily

In volle voorbereiding op het nieuwe wielerseizoen is UAE Team Emirates momenteel op stage in de buurt van het Spaanse Alicante. Met de vorm van Tadej Pogacar lijkt het nu al goed te zitten. Zondag liet Pogiboy het trainingsbeest in zich los op de Coll de Rates.

Jonas Withouck

LEES OOK.Tourwinnaar Tadej Pogacar debuteert in de Ronde van Vlaanderen

De tweevoudige Tourwinnaar Tadej Pogacar deed 24:50 minuten over de klim van 9,7 kilometer aan een stijgingspercentage van gemiddeld 6,6 procent. Dat wil zeggen dat het Sloveense supertalent naar boven reed aan een gemiddelde van 23,5 kilometer per uur. Waanzinnig sterk.

De bekende Coll de Rates is al verschillende keren opgenomen in de Ronde van Spanje. Pogacar is nu ‘King Of the Mountain’ op het Strava-segment van de klim.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Pogacar begint aan zijn seizoen met de UAE Tour van 20 tot en met 26 februari. Daarna rijdt de Sloveen meerdere topklassiekers, zoals Milaan - Sanremo en de Ronde van Vlaanderen. In de zomer gaat Pogiboy op zoek naar zijn derde opeenvolgende Tourzege.

 

 ©  Getty Images

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten