Jongeren bestraft voor belaging zwakbegaafde man

De daders belaagden in het Mariapark in Vosselaar een zwakbegaafde man. 

De daders belaagden in het Mariapark in Vosselaar een zwakbegaafde man. © Bart Van den Langenbergh

Vosselaar

Twee jongeren, X.K.(20) uit Vosselaar en L.B. (19) uit Turnhout, zijn door de rechter veroordeeld voor de belaging van een zwakbegaafde man in het Mariapark in Vosselaar.

X.K. probeerde op 29 april 2021 in het Mariapark in Vosselaar de bankkaart van een zwakbegaafde man te stelen. Het slachtoffer weigerde die kaart af te geven en werd geslagen. De dader verloor daarbij zijn identiteitskaart. Op 3 mei vroegen beide jongeren aan dezelfde man de identiteitskaart terug en grepen ze zijn portefeuille uit zijn broek. Ze spuwden in zijn gezicht en gaven de man nog enkele klappen.

L.B. stond ook terecht voor feiten van verkeersagressie in Turnhout waarbij hij op 18 oktober 2020 met een helm een raampje van een bestelwagen stuksloeg. De bestuurder raakte daarbij lichtgewond. Op 14 november 2020 gaf hij een vals briefje van 50 euro om een pizza te betalen. De rechter veroordeelde K. tot een gevangenisstraf van achttien maanden met probatie-uitstel en zijn kompaan kreeg een celstraf van 24 maanden, ook met probatie-uitstel. Beiden moeten zich laten begeleiden voor hun problematiek. (bvdl)

  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Sportnieuws uit Jouw gemeente