Schoonmoeder van prinses Astrid overleden

Margherita van Savoye-Aosta, op de foto met zoon Martin. Ze is ook de moeder van prins Lorenz. ©  BELGAIMAGE

Margherita van Savoye-Aosta is op 91-jarige leeftijd overleden. Zij was de moeder van prins Lorenz, en dus de schoonmoeder van prinses Astrid.

Wim Dehandschutter

Margherita van Savoye-Aosta overleed maandag, zo meldt Patto per la Corona, dat de Italiaanse monarchie opvolgt.

(lees verder onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De vrouw werd op 7 april 1930 geboren in Napels. Ze was een Italiaanse prinses uit het huis Savoye. In 1953 trouwde ze, ook in Napels, met Robert van Oostenrijk-Este, de tweede zoon van de laatste keizer van Oostenrijk, Karel I en keizerin Zita.

Het paar kreeg vijf kinderen. Na een dochter, Maria Beatrix (1954), kreeg ze een zoon: Lorenz (1955). Die trouwde begin jaren tachtig met prinses Astrid van België, dochter van koning Albert II en koningin Paola.

Margherita van Savoye-Aosta werd in 2014 gefotografeerd op het huwelijk van haar kleinzoon Amedeo, de oudste van vijf kinderen van Astrid en Lorenz. Die trouwde in Rome met de Italiaanse Elisabetta Rosboch von Wolkenstein.

LEES OOK. Hoe geheime relatie van bruid-in-spe Maria Laura toont dat Astrids kinderen profiteren van hun anonimiteit en vrijheid

LEES OOK. Tante van koning Filip schrijft opmerkelijk opiniestuk: “We moeten kinderen leren dat onze welvaart gebaseerd is op plunderingen uit ­onze kolonie”

 ©  BELGAIMAGE

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten