Duo veroordeeld voor de verkoop van verdovende middelen


 

 © Bart Van den Langenbergh

Weelde

 De correctionele rechtbank in Turnhout veroordeelde een 22-jarige man uit Weelde (Ravels) en een 29-jarige man uit het Limburgse Gingelom voor de verkoop van allerlei verdovende middelen.

De politie voerde op 6 oktober 2020 een huiszoeking uit bij Dédé P. (22) in Weelde na aanwijzingen over de handel in drugs. Voordat de inspecteurs het pand betraden, bekeken ze de omgeving met een drone. Op de beelden zagen ze Thorsten P. (29) in een auto het domein verlaten en ook de bewoner zelf vluchtte weg in zijn Mercedes.

In het huis vond de politie vijf xtc-pillen, 25 gram methadon, 367 gram cannabis, 8.035 euro cash geld en een stroomstootwapen en alarmpistool. De speurders konden ook de twee auto’s van de beklaagden onderscheppen. In de auto van Thorsten P. vond de politie nog een kilo cannabis, 258 gram cocaïne en 302 gram ketamine. Die laatste werd al eerder veroordeeld voor de teelt en verkoop van cannabis. Nauwelijks een jaar later verkocht hij opnieuw drugs.

De rechtbank heeft Dédé P. veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar, waarvan een jaar met probatie-uitstel, en een boete van 12.000 euro. Voor het bezit van de verboden wapens moet hij een werkstraf van zestig uren uitvoeren. De tweede beklaagde kreeg een werkstraf van 180 uren en een boete van 8.000 euro. (bvdl) 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten