Chauffeur (25) staat terecht voor aanrijding met fietser: “Echt niet bewust aangereden”

 

 ©  Theo Derkinderen

Putte -

Een 25-jarige man uit Scherpenheuvel hangt een celstraf van zes maanden boven het hoofd voor een geval van verkeersagressie. In april van vorig jaar zou hij een fietser bewust hebben aangereden. Iets wat de man formeel ontkende tijdens het proces.

J.L. reed op 25 april door de Scherpstuklei in Peulis (Putte). “Een fietser merkte dat meneer L. heel traag door de straat reed en koos ervoor om de auto voorbij te steken. Tijdens dat manoeuvre zag hij hoe de bestuurder bezig was met zijn gsm. De fietser deed teken dat hij zich beter aan de kant zou zetten om op zijn gsm te kijken en vervolgde zijn weg”, zei openbaar aanklager Nele Van Looy. “Maar onmiddellijk nadien hoorde de fietser dat J.L. zijn gaspedaal indrukte en hem opnieuw inhaalde. Daarbij raakte hij het fietsende slachtoffer licht en reed gewoon verder.”

Achter J.L. reed nog een andere wagen. De bestuurder van die auto bevestigde het verhaal van de fietser en had ook het vermoeden dat de man met zijn gsm bezig was.

Verzet

De man uit Scherpenheuvel werd bij verstek veroordeeld tot zes maanden cel, maar tekende nu verzet aan en vroeg om hem een werkstraf op te leggen. “Ik heb die man niet met opzet aangereden. En neen, ik was ook niet op mijn gsm bezig. We reden allebei in een bocht en heb hem per ongeluk aangereden”, hield hij vol.

Het Openbaar Ministerie vroeg om de opgelegde straf te willen bevestigen en verwees ook naar het strafblad van J.L. “Daarop staat te lezen dat hij al eens werd veroordeeld voor een ongeval met vluchtmisdrijf.”

Uitspraak op 7 februari. (tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten