Ook Adams, Soete en Baestaens mogen mee naar het WK veldrijden, Thibau Nys ondanks val geselecteerd voor de beloften

 

Maandagmiddag heeft Belgisch bondscoach Sven Vanthourenhout zijn selectie bekendgemaakt voor het WK veldrijden in het Amerikaanse Fayetteville. Naast de zekerheden Eli Iserbyt, Toon Aerts, Michael Vanthourenhout, Laurens Sweeck en Quinten Hermans is er bij de mannen elite ook plaats voor Jens Adams, Daan Soete en Vincent Baestaens. Reserve is Toon Vandebosch. Zoals bekend neemt Wout van Aert niet deel.

Maarten Delvaux

Bij de vrouwen elite zijn Sanne Cant en Alicia Frank geselecteerd.

Thibau Nys, die zondag stevig ten val kwam en zich blesseerde aan de schouder, is voorlopig ook geselecteerd voor de beloften samen met Gerben Kuipers, Jente Michels,Niels Vandeputte, Emiel Verstrynge en Joran Wyseure.

Tom Pidcock is de grote favoriet”, blikte bondscoach Sven Vanthourenhout vooruit. “Het wordt onze taak hem het zo lastig mogelijk te maken.” Naast Wout van Aert ontbreekt ook Mathieu van der Poel, de uittredende wereldkampioen, in Fayetteville. De Nederlander maakte een einde aan zijn crossseizoen door een rugblessure.

“Bij hun afwezigheid zijn alle ogen op Pidcock gericht”, aldus Vanthourenhout. “Onze jongens zijn er zich van bewust dat hij de topfavoriet is. Als we willen winnen, zullen we hem met ons collectief moeten doen afzien. Het volstaat niet om individueel top te zijn. We zullen het spel als team moeten spelen en zijn zwakke punten moeten uitbuiten.”

Iserbyt en Aerts waren de uitblinkers van het seizoensbegin, maar verdwenen na de intrede van Van Aert in het veld naar de achtergrond. Zondag gaven ze op het BK beiden geen goede indruk. Aerts werd zevende, Iserbyt gaf op. Maar dat verontrustte Vanthourenhout niet. “Hun prestatie van zondag was niet evenredig aan hun capaciteiten. Ze komen uit een intense periode en staken veel energie in het verdedigen van hun klassementen. Ze misten ten opzichte van sommige anderen een beetje frisheid. Maar ik ben er honderd procent zeker van dat ze klaar zullen zijn voor het WK.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten