U17 van SV Grasheide vieren eerste plaats: “Titel verlengen na Nieuwjaar wordt geen sinecure”


 

 © Sylvia Tops

Putte -

De jeugdspelers van SV Grasheide kroonden zich op woensdag 22 december tot kampioen in de gewestelijke U17 reeks niveau 2. Ze bezegelden hun titel met een 4-1 overwinning tegen Rapid Leest. Het bleef spannend tot die laatste wedstrijd, want Grasheide moest winnen om naar de eerste plaats te wippen.

Kristof Van Rompaey

“SV Grasheide won alle wedstrijden, behalve thuis tegen Zennester Hombeek. In Hombeek is de ploeg gelijk gaan spelen”, zegt Jerry Ceulemans van de club. “Dat werd een fel bevochten match waar we toch een punt uit de brand konden slepen. Achteraf bleek dat ook een heel belangrijk punt te zijn. De sterkte van de ploeg zit hem in de vele verschillende spelers die tot scoren komen: het is echt een blok, dus geen individuen naast elkaar. Trainer Glenn Van den Broeck mag zeker een speciale vermelding krijgen.”

De ploeg hield het door corona op een korte, maar intense viering met muziek en een biertje in kleedkamer. “Waarschijnlijk zal er achteraf nog wel een huldiging komen door de gemeente Putte en het bestuur van SV Grasheide”, zegt Ceulemans. “Maar het zal geen sinecure worden om de titel te verlengen na Nieuwjaar, want de reeks is gevoelig versterkt met enkele te duchten nieuwkomers. En alle tegenstanders zullen zich trouwens dubbel plooien om te winnen tegen de kampioen van voor Nieuwjaar. Het zal dus pittig worden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten