Elise Mertens na eerste zege van het seizoen: “Er speelden wel wat zenuwen, wat twijfel”

Elise Mertens schakelde de Franse kwalificatiespeelster Fiona Ferro in twee sets uit. 

Elise Mertens schakelde de Franse kwalificatiespeelster Fiona Ferro in twee sets uit. ©  EPA-EFE

Elise Mertens (WTA 20) heeft zich gekwalificeerd voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in Sydney. De 26-jarige Limburgse haalde het in haar eerste duel van het nieuwe seizoen in twee sets (6-2 en 7-6) van de Franse kwalificatiespeelster Fiona Ferro (WTA 104).

Bron: BELGA

Mertens treft in de tweede ronde Daria Kasatkina (WTA 26). De Russin versloeg in haar eerste ronde de Amerikaanse Sofia Kenin (WTA 12), het achtste reekshoofd, in twee sets (6-4 en 6-0).

Elise Mertens had oorspronkelijk ook vorige week al in actie willen komen in Australië, maar ze gaf door een dijblessure forfait voor het WTA-toernooi in Melbourne.

“Hoe spannender de matchen zijn, hoe beter”

“Ik ben blij dat ik gewonnen heb. Het was mijn eerste wedstrijd. Er speelden dus wat zenuwen, wat twijfel”, legde ze uit. “Maar ik vind dat ik goed aan de match ben begonnen en een goeie eerste set heb gespeeld. Daarna voelden mijn benen wat zwaarder aan, een gevolg van de hinder die ik vorige week ondervond. Gelukkig verdween dat gevoel, maar het is nog maar sinds twee of drie dagen dat ik opnieuw een uur kan trainen. Ik had dus niet echt verwachtingen. Op het einde was ik agressief, waardoor ik aan het langste eind kon trekken.”

Mertens had vorige week al in actie willen komen in Australië, maar gaf door een dijblessure forfait voor het toernooi in Melbourne. Haar tegenstander in de tweede ronde in Sydney wordt de Russin Daria Kasatkina (WTA 26).

“Dit toernooi dient vooral als voorbereiding op de Australian Open”, onderstreepte Mertens. “Hoe spannender de matchen zijn, hoe beter. Kasatkina is een uitstekende speelster. Ze brengt veel ballen terug en is in staat het spel te sturen. Ik zal dus mijn meest agressieve spel moeten tonen.”

 

 ©  EPA-EFE

 

 ©  EPA-EFE

 

 ©  EPA-EFE

 

 ©  AFP

(belga)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten