Opgepast! Wie hier sneller rijdt dan 30 km/u wordt vanaf nu geflitst

 

 ©  gn

gent -

Sinds maandag staan twee nieuwe flitspalen aan beide zijden van de Meulestedebrug. “We kregen te veel klachten van buurtbewoners over chauffeurs die zich niet aan de toegelaten snelheid houden.”

gn

Wie gewend is om vanuit welke richting ook over de Meulestedebrug te rijden, kijkt vanaf nu maar beter dubbel zo goed uit want liefst twee nieuwe flitscamera’s moeten de snelheidslimiet beter afdwingen. En inderdaad, een kort bezoekje maakt meteen duidelijk dat zo goed als niemand zich houdt aan de toegelaten snelheid van 30 km/u.

“We kregen de laatste tijd heel veel klachten van buurtbewoners over het niet respecteren van de toegelaten snelheid”, zegt Karen Buyse van de Vlaamse Waterweg, dat samen met het Agentschap Wegen en Verkeer vragende partij was voor de flitspalen. “Om de mensen nog beter te informeren, worden binnenkort ook indicatieborden geplaatst, waarop aan iedere passerende chauffeur zal duidelijk gemaakt worden hoe snel hij of zij rijdt.”

Weinig bestuurders houden zich aan de toegelaten snelheid 

Weinig bestuurders houden zich aan de toegelaten snelheid ©  gn

Drie jaar werken

De flitspalen moeten ook de veiligheid verzekeren van de arbeiders die aan de nieuwe brug zullen werken. De voorbereidende werken daarvoor zijn overigens al gestart aan de Meeuwstraat.

“Vanaf 18 maart beginnen de eigenlijke werken voor een nieuwe kaaimuur”, aldus Buyse. “Daarna wordt eerst de noordelijke helft van de nieuwe brug aangelegd naast de bestaande brug. Als dat klaar is, wordt de oude brug afgebroken en vervangen door de zuidelijke helft van de nieuwe brug. Op die manier zal de doorgang altijd gegarandeerd blijven”, aldus de woordvoerder. De nieuwe brug zal tegen de zomer van 2025 worden ingehuldigd.

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent